Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Πολύ ενδιαφέρον το σεμινάριο Μουσικοθεραπείας.


Νέους δρόμους εκπαίδευσης ανοίγει στη Σάμο το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου.

Για πρώτη φορά στα πλαίσια των επιμορφωτικών προγραμμάτων Ά εξαμήνου 2010, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το πολύ ενδιαφέρον ημερήσιο σεμινάριο με αναφορά στη Μουσικοθεραπεία. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, μουσικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για βιωματική, δημιουργική έκφραση.

Εισηγητής του σεμιναρίου που είχε θέμα τη μουσική έκφραση και επικοινωνία ως μέσο θεραπείας, ήταν ο Διπλωματούχος Μουσικοθεραπευτής κος Άρης Παπασπύρου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μάθουν για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής και να έρθουν σε επαφή με μουσικές δραστηριότητες και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσικοθεραπεία δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία της μουσικής. Ως επιστήμη ενδιαφέρεται για τα μετρήσιμα αποτελέσματα της επίδρασης που έχει η μουσική στην ανθρώπινη φυσιολογία. Ως διαπροσωπική σχέση αναπτύσσει τη σχέση εμπιστοσύνης Μουσικοθαπευτή-Συμμετέχοντος. Ως τέχνη αγγίζει την καλλιτεχνική φύση του ανθρώπου. Επιστημονικά αποδεικνύεται ότι αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς τρόπους επικοινωνίας και στη βάση αυτή συνιστάται η εφαρμογή της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου κος Παναγιώτης Αθανασόπουλος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του Συλλόγου «ο Καπετάν Λαχανάς» κ. Δημήτρη Βουργάνα για τη φιλοξενία του σεμιναρίου στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βαθέος, καθώς και τον κ. Κων/νο Καλατζή, Πρόεδρο του Δ.Σ της Μουσικής Σχολής Αρμονίας του Δήμου Βαθέος, για την παραχώρηση των μουσικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: