Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος στους εορτασμούς για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης

Ο Βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, παρευρέθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας», στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, για τον εορτασμό της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα.

Η επίσημη δοξολογία, την οποία παρακολούθησαν ο Βουλευτής Σάμου, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Χαράλαμπος Γκιόνογλου, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος Σαμίων από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλης.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, ο Νίκος Αποστολάτος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Σταματία Γρηγορίου, απηύθυνε χαιρετισμό και η Βούλα Χαραλαμπάκη, φιλόλογος και μέλος του Συλλόγου Σαμίων εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βουλευτής Σάμου κ. Βαρδίκος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της 11ης Νοεμβρίου 1912 που διόρθωσε το «παράδοξο» του 1834, τότε που η Σάμος παρά τους αγώνες και τις νίκες της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν συμπεριλήφθη στο νεοϊδρυθέν ελληνικό κράτος. Ο κ. Βαρδίκος τόνισε επίσης πως ιστορία δεν γράφουν μόνο οι πολέμαρχοι και οι εθνικοί απελευθερωτές, ιστορία γράφουν οι άνθρωποι με τους αγώνες τους και κατά τη διάρκεια της ειρήνης. Απευθυνόμενος στους βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας κατέληξε «Ιστορία γράφετε κι εσείς στις νέες σας πατρίδες, με τη Σάμο πάντα στις καρδιές σας. Σας οφείλουμε καλύτερες αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες της Σάμου με τη βόρεια Ελλάδα για να επικοινωνούμε όσο γίνεται πιο τακτικά και να δίνουμε ο ένας στον άλλον τη χαρά να είμαστε όλοι Σαμιώτες». Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συναυλία της χορωδίας του Συλλόγου.



Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον. Διακρίνονται ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» Σταματία Γρηγορίου και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Χαράλαμπος Γκιόνογλου.

Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος ανταλλάσσει χειραψία με την Πρόεδρο του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» Σταματία Γρηγορίου.




Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος απευθύνει χαιρετισμό στην αίθουσα του δημαρχείου Αλεξάνδρειας.


Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος ανάμεσα στα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας». Διακρίνεται επίσης ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Χαράλαμπος Γκιόνογλου.


Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, καθώς καταθέτει στεφάνι στο Ηρώον της Αλεξάνδρειας Ημαθείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: