Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Επιστολή του Επιμελητηρίου Σάμου προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου

Επιστολή του Επιμελητηρίου Σάμου προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου με αφορμή τρία σημαντικά ζητήματα τα οποία εξακολουθούν μετά από καιρό να ταλανίζουν την πόλη της Σάμου.



ΠΡΟΣ
Τον Αξιότιμο κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου
Ενταύθα

Αξιότιμε κε Εισαγγελέα,

Το Επιμελητήριο Σάμου εκπροσωπεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του νομού Σάμου που σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν πάμπολλα προβλήματα. Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε Υστερα λοιπόν από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σάμου και μετά από καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου πόλεως Σάμου και του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Βαθέος Σάμου για τα παρακάτω θέματα τα οποία ταλανίζουν τους επιχειρηματίες της πόλης Σάμου και τα οποία παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου δεν επιλύονται:

Α. Πρόοδος εργασιών Βιολογικού καθαρισμού.


Σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Βαθέος Σάμου έχει τελειώσει περίπου το 60 % του συμβατικού έργου του αποχετευτικού αγωγού στην πόλη της Σάμου, ομολογείται η μη ικανοποιητική πορεία του έργου με υπαιτιότητα του εργολάβου του έργου, ατέλειες στην μελέτη αλλά και αδυναμία στη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Συνοχής.
Όπως περιγράφονται οι δυσκολίες στο έγγραφο του Δήμου υπάρχουν ενδεχόμενα ευθύνες που δεν αναλύονται γι’ αυτό και ίσως το θέμα πρέπει να ερευνηθεί από εσάς.
Με καταγγελία που έγινε στο Επιμελητήριο Σάμου από τον Σύλλογο Εστίασης και ψυχαγωγίας Δήμου Βαθέος Σάμου και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, το έργο όχι μόνο δεν αρχίζει για να τελειώσει και ταλαιπωρεί επιχειρηματίες και κατοίκους αλλά υπάρχουν και κακοτεχνίες του εργολάβου του έργου όπως στο οδόστρωμα στο περίπτερο Ζαχαράκη, στο δρόμο Νεάπολης Μαλαγάρη κ.λ.π.
Ακόμη καμιά ενημέρωση δεν έχει -παρότι έχει ζητήσει - το Επιμελητήριο Σάμου για το πότε πρόκειται να αρχίσουν και πότε να τελειώσουν οι εργασίες του αποχετευτικού αγωγού, αν θα συνεχιστεί η εργολαβία με την τωρινή της μορφή ή θα κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος.
Απαντήσεις που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς μα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί στο Επιμελητήριο.

Β. Κτήριο «Ξενία».

Το κτήριο του Ξενία ευρίσκεται όπως γνωρίζετε στο κέντρο της πόλης της Σάμου και άπτεται της παραλιακής όψεως της πόλεως. Είναι ένα κτήριο εγκαταλελειμμένο που σήμερα καταφεύγουν ναρκομανείς και λαθρομετανάστες εντός αυτού, είναι εστία μόλυνσης για την πόλη μας και κινδύνου για τα παιδιά, ανά πάσα δε στιγμή υπάρχει πιθανότητα να συμβεί και ατύχημα αφού κανείς δεν γνωρίζει στατικά την κατάσταση του κτηρίου. Παρά τα έγγραφα μας προς κάθε αρμόδιο καμιά απάντηση δεν έχουμε λάβει. Στην τελευταία συνεδρίαση δε του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βαθέως την Δευτέρα 1-2-2010 κατατέθηκε έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Τ.Α. προς τον Δήμο Βαθέως πριν επτά ή οκτώ χρόνια στο οποίο αναφερόταν η εντολή κατεδάφισης του κτιρίου.

Γ. Πλημμυρικό φαινόμενο στην παραλιακή οδό πόλεως Σάμου.

Το τελευταίο δίμηνο περίπου παρατηρείται στην παραλιακή οδό της πόλεως Σάμου το φαινόμενο η θάλασσα να κατακλύζει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παραλιακής λεωφόρου με αποτέλεσμα να παγώνει κάθε οικονομική δραστηριότητα για τις επιχειρήσεις και να υφίστανται αυτές ζημίες.
Παρότι το Επιμελητήριο Σάμου με διαδοχικές επιστολές του Προέδρου του προς διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες προσπάθησε να διερευνήσει αν το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε κακοτεχνίες του έργου του Βιολογικού καθαρισμού της πόλεως Σάμου, έργο που εκτελείται από το Δήμο Βαθέος [αφού το πρόβλημα της θαλάσσιας υπερχείλισης επί της οδού έγινε έντονο ύστερα από τα έργα του βιολογικού τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο ] ή οφείλεται σε φυσικό φαινόμενο - αφού είχε παρατηρηθεί σε πολύ μικρότερη κλίμακα η υπερχείλιση της θάλασσας και παλαιότερα - ή σε οτιδήποτε άλλο προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του υπεύθυνα δεν κατέστη αυτό δυνατόν αλλά στα πλαίσια της έρευνας το Επιμελητήριο έγινε αποδέκτης καταγγελιών από τους Επαγγελματικούς Συλλόγους της πόλης της Σάμου, που πρέπει να εξετασθούν από εσάς γι’ αυτό αναγκάζεται να απευθύνει την παρούσα προς εσάς ως θεματοφύλακα της έννομης Τάξης μαζί με τα συνημμένα έγγραφα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εσάς και να διαταχθούν εάν κρίνετε τα δέοντα..


Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος


Νικόλαος Αγγελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: