Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

• Το πρόγραμμα και τις πολιτικές προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρ. Ένωσης παρουσίασε ο Πρέσβης της Ισπανίας κ. Miguel Fuer


ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το πρόγραμμα και τις πολιτικές προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε ο Πρέσβης της Ισπανίας, Miguel Fuertes, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα jpeg - 154 KB[154 KB] .

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Γιώργος Κασιμάτης και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ιερόθεος Παπαδόπουλος. Ο Ισπανός Πρέσβης, του οποίου η χώρα ανέλαβε την Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1ης Ιανουαρίου για το Α' εξάμηνο του 2010, μίλησε για τις προτεραιότητες και την ατζέντα της ισπανικής προεδρίας. Μίλησαν επίσης και οι Πρέσβεις του Βελγίου και της Ουγγαρίας, των οποίων οι χώρες θα διαδεχθούν κατά σειρά την Ισπανική Προεδρία και συμμετέχουν στον 18μηνο συντονισμό της Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ισπανός Πρέσβης, κ. Miguel Fuertes στην ομιλία του τόνισε το γεγονός ότι η προεδρία δεν έχει την ελευθερία να επιλέγει τις προτεραιότητες, καθώς ορισμένες βρίσκονται ήδη στο προσκήνιο από τις προηγούμενες προεδρίες αλλά και την επικαιρότητα. Σύμφωνα με τον κ. πρέσβη, η προεδρία είναι ένας ειλικρινής μεσίτης, θυσιάζοντας συχνά και το εθνικό συμφέρον. Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η Συνθήκη της Λισαβόνας τίθεται σε εφαρμογή και τούτο πρέπει να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά. Έχουμε ένα νεοσυσταθέν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εντός του μήνα και μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τα σημαντικότερα σημεία της προεδρίας είναι ο συντονισμός των προσπαθειών για έξοδο από την κρίση, η εφαρμογή της Στρατηγικής 2020, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών στην μετά-Κοπεγχάγης εποχή, η μετανάστευση και οι εξωτερική πολιτική της ΕΕ.

Οι πρέσβεις του Βελγίου και της Ουγγαρίας τόνισαν την σημασία του 18μηνου συντονισμού της προεδρίας που γίνεται από κοινού από την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ουγγαρία και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην ισπανική προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: