Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Ποιος σας είπε κ.Νομάρχη ότι οι Σαμιώτες χειροκροτούν τα σχέδια σας

Κύριε Νομάρχη της Σάμου δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή που στείλατε στον Πρωθυπουργό,για την Ελληνο-Τουρκική φιλία.

Μήπως το όνομα του ΣΑΜΙΟΥ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;


Ποιος σας είπε κ.Νομάρχη ότι οι Σαμιώτες χειροκροτούν τα σχέδια σας ;ποιος σας είπε ότι συμφωνούν οι Σαμιώτες με τα όνειρά σας; Ποιος σας είπε ότι οι Σαμιώτες συμφωνούν με την αδελφοποίηση που έχει γίνει μεταξύ του Δήμου Βαθέος και του Τουρκικού Δήμου στο Κουσάντασι;δεν σας λέει κάτι ότι η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ;

Αν θέλετε νταλαβέρια και οτιδήποτε άλλο με τους Τούρκους να μας το πείτε ευθέως.-----------------------------------------------------------

Σύμφωνα με ακριβείς, διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Νομάρχης Σάμου Μανόλης Κάρλας, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του προτείνει να δημιουργηθεί μια ελληνοτουρκική γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Βάρκες με Σαμιώτες που θα ξεκινήσουν από τα παράλια της Ψιλής Άμμου και βάρκες με Τούρκους που θα ξεκινήσουν απέναντι από το Τουρκικό φυλάκιο θα συναντηθούν στο μέσον και αφού αφήσουν περιστέρια οι παράγοντες των δύο χωρών θα ξεκινήσουν ένα ελληνοτουρκικό διάλογο σε πάρα πολλά θέματα.

Αναφέρει ακόμα ο Νομάρχης στην επιστολή του ότι σε αυτή την ενέργεια συμφωνούν Σαμιώτες και Τούρκοι και μάλιστα επικαλείται και κάποιον Τούρκο Έπαρχο ο οποίος έχει τη διαβεβαίωση της Τουρκικής Κυβέρνησης του για τις αντίστοιχες ενέργειες αυτές.


Τελευταία διαπιστώνουμε ότι ο Νομάρχης έχει κάνει μια τεράστια στροφή γύρω από τα θέματα αυτά.

Πολλές φορές αναγκάζεται μάλιστα να δικαιολογήσει αυτές του τις ενέργειες με τον ισχυρισμό του ότι εμείς δεν κάνουμε Εξωτερική πολιτική αλλά μας ενδιαφέρουν θέματα χαμηλής πολιτικής ατζέντας .


Το καλοκαίρι επισκεπτόμενος ο Νομάρχης μαζί με άλλους το Κουσάντασι μάθαμε ,γιατί φρόντισαν να αποκλείσουν τους Σαμιώτες δημοσιογράφους από τη συνάντηση ,ότι συζήτησε και με τον Τούρκο θεσμικό παράγοντα.Το τι συζητήθηκε μεταξύ τους δεν το μάθαμε ποτέ.Τώρα μέσα από την επιστολή που στέλνει στον Πρωθυπουργό γίνεται αναφορά στον Τούρκο αρμόδιο.

Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε την στροφή του Νομάρχη γύρω από αυτή την υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας ,και επειδή μάθαμε από το περιβάλλον της πρώην Υπουργού Εξωτερικών ότι και τότε είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να προωθήσει τα σχέδια του αυτά,ζητώντας μάλιστα και το ποσόν των 250.000 ευρώ περίπου ,ζητάμε να δώσει στη δημοσιότητα και τις δυο επιστολές ούτως ώστε να μάθει και ο Σαμιακός Λαός τι συμβαίνει και ποια σχέδια προσπαθεί να υλοποιήσει ο Νομάρχης του.
Ισως αν υπάρχει ενημέρωση να κατανοήσουμε και εμείς τι συμβαίνει.


Τελευταία δε πολλά γεγονότα τα κρύβει σκόπιμα ο Νομάρχης από τους δημοσιογράφους ,με παράδειγμα αυτό της επίσκεψης του στη Σμύρνη της Τουρκίας που είχε σαν αποτέλεσμα να το μάθουμε τυχαία για αυτή του την επαφή από την πρεσβεία της Ελληνική στην Άγκυρα και την Πρόξενο μας στη Σμύρνη της Τουρκίας κ.Σκολαρίκου.Στη φωτογραφία ο Νομάρχης Σάμου με τον τότε υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας τη βραδυά των Ιμίων Ντενίζ Μπαικάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: