Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η Ευρ. Επιτροπή κατάρτισε την ετήσια πολυμεσική επετηρίδα στην ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/snapshot με τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ε.Ε.το 2008


Τι έκανε η ΕΕ για σας κατά το περασμένο έτος;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάρτισε την ετήσια πολυμεσική επετηρίδα της όπου παρουσιάζονται ορισμένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το παρελθόν έτος. Η εν λόγω επετηρίδα περιλαμβάνει παραδείγματα επιτυχιών, στα οποία η δράση της ΕΕ οδήγησε σε απτά αποτελέσματα για τους πολίτες και τα οποία αφορούν διάφορα θέματα, από την ασφάλεια των παιχνιδιών μέχρι το μετριασμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

«Από τα παραδείγματα που περιλαμβάνει η επετηρίδα φαίνεται σαφώς ότι τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει η ΕΕ είναι θετικά και ορατά για την καθημερινή μας ζωή ως καταναλωτών, ταξιδιωτών και εργαζομένων», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Margot Wallström, αρμόδια για τις θεσμικές σχέσεις και τη στρατηγική επικοινωνίας.

Τα δέκα θέματα που επελέγησαν το παρόν έτος είναι:

- Προετοιμασία για την οικονομική ανάκαμψη – Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της κινητοποίησαν τεράστιους πόρους για να επαναφέρουν τη σταθερότητα στην οικονομία και να προστατεύσουν τους πολίτες.

- Επικοινωνία με μικρότερο κόστος – Οι Ευρωπαίοι μπορούν να επικοινωνούν ευκολότερα και φθηνότερα, χάρη στις προσπάθειες της ΕΕ για εξασφάλιση φθηνότερων χρεώσεων και συνδέσεων.

- Συγκέντρωση πόρων για την καταπολέμηση της άνοιας – στην «πρωτοβουλία της ΕΕ για ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων», ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνεργάζονται η βιομηχανία και ο ακαδημαϊκός κόσμος για τη διασφάλιση της ταχείας μετάβασης από τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις στα νέα φάρμακα.

- Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – Η ΕΕ πέτυχε να μειωθούν κατά 32 εκατομμύρια τόνους οι εκπομπές CO2 απλώς και μόνο με το πάτημα ενός ηλεκτρικού διακόπτη φωτισμού.

- Καταπολέμηση της πείνας στις φτωχότερες χώρες του κόσμου – Όπως έδειξε σαφώς η ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ επισιτιστική διευκόλυνσή της κατά το 2009, η ΕΕ αντιμετωπίζει τη φτώχεια και την πείνα ανά τον κόσμο.

- Μέριμνα για το περιβάλλον – Για να διαφυλάξει το περιβάλλον όσο το δυνατόν καθαρότερο, η ΕΕ θέσπισε νέους κανόνες για τον περιορισμό των επιβλαβών ρυπαντών που προέρχονται από το πετρέλαιο ή τα φυτοφάρμακα.

- Ανοικοδόμηση της Ευρώπης όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές – Οι χώρες της ΕΕ έδρασαν ταχέως για την αμοιβαία υποστήριξή τους, στέλνοντας βοήθεια σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως συνέβη στην περίπτωση του σεισμού στην περιοχή Abruzzoτο 2009.

- Παροχή ευνοϊκών όρων στους πελάτες των τραπεζών – Η ΕΕ δημιούργησε την ενιαία αγορά προς όφελος των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. Τώρα εξασφαλίζει ότι οι τράπεζες προσφέρουν στους πελάτες τους θεμιτούς όρους.

- Προστασία των ζώων στην ξηρά και στους ωκεανούς – Η ΕΕ έθεσε εκτός νόμου τη διάθεση στην αγορά προϊόντων προερχόμενων από φώκιες και πρότεινε ένα νέο σχέδιο δράσης για τη διάσωση των καρχαριών.

- Καταχώρηση της ασφάλειας των ηλεκτρονικών αγορών – Η ΕΕ έλαβε μέτρα κατά ιστοχώρων που δεν παρείχαν στους καταναλωτές τα δικαιώματα που δικαιούνται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ.

Η πολυμεσική μορφή εξασφαλίζει ότι οι πολίτες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου στο φυλλάδιο στο οποίο κάθε θέμα αναλύεται περαιτέρω με σύντομο βιντεοκλίπ. Η μορφή αυτή είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/snapshot.Η έντυπη έκδοση του φυλλαδίου θα είναι διαθέσιμη σύντομα σε 22 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: