Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Γιατί δεν πάμε κανένα ταξιδάκι απέναντι να πιούμε κανέναν τούρκικο καφέ με τον φίλο μας τον Μπαικάλ;

Πρωτοφανής πρόκληση της Άγκυρας
Νέα περίοδο αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εγκαινιάζει η Άγκυρα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, απαιτώντας τώρα να εγκριθεί και να συντονιστεί από τις τουρκικές αρχές άσκηση του ελληνικού Πολεμικού και Πολεμικής Αεροπορίας που έχει προγραμματιστεί στις 25 Νοεμβρίου 2009, σε περιοχή μεταξύ Χίου –Ικαρίας και Σάμου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα defencenet, η αμφισβήτηση πραγματοποιήθηκε με την αποστολή τριών ΝΟΤΑΜ με τις οποίες οι Τούρκοι ουσιαστικά αρνούνται στην Ελλάδα ότι είναι αρμόδια να διενεργεί αποστολές έρευνας και διάσωσης στην συγκεκριμένη περιοχή.
Επίσης αρνούνται στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία το δικαίωμα να εκτελούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Λήμνου Σαμοθράκης και Ψαρών.
Κύκλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προχωράει σε μία τέτοια ενέργεια.
Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι με άλλη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα «απαγορεύει» στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 1 και 2 Οκτωβρίου, στην περιοχή Λήμνου, Σαμοθράκης και Ψαρών, με τον ισχυρισμό ότι «παραβιάζονται οι συνθήκες που προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση των περιοχών αυτών».
Συνεχίζονται οι παραβιάσεις
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα παραβίασαν 6 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν 2 εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.
πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: