Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού



ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με τίτλο «Έχω, έχεις, έχει. Όλοι έχουμε δικαιώματα» από την Υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Πέλλα Παπά στους μαθητές της έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου.

Στους μαθητές μοιράστηκε φυλλάδιο που περιέχει συνοπτική παρουσίαση της Χάρτας των δικαιωμάτων του παιδιού της Unisef, σταυρόλεξο που αφορά στα δικαιώματα του παιδιού καθώς και οι στίχοι του τραγουδιού «Χέρια» που αναφέρεται στην σωματική τιμωρία. Τέλος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μοιράστηκε φυλλάδιο που έχει εκπονήσει το Europe Direct με τίτλο «Σηκώστε τα χέρια σας κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών».

Στο φυλλάδιο περιλαμβάνονται στοιχεία για την σωματική τιμωρία των παιδιών και τα αποτελέσματα που αυτή μπορεί να έχει, γίνεται αναφορά στην ελληνική νομοθεσία για την απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας στα σχολεία αλλά και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης γίνεται αναφορά στην Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και στον αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Για τους γονείς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενημερωθούν περαιτέρω για το θέμα αναφέρεται στο φυλλάδιο μεγάλος αριθμός ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων που αφορούν τα παιδιά και τα δικαιώματά τους ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ιστότοπος του Συμβουλίου της Ευρώπης που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Καμπάνια κατά της σωματική τιμωρίας των παιδιών. Να σημειωθεί ότι στους μαθητές παρουσιάστηκαν βίντεο και ραδιοφωνικά σποτ από την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών αλλά και του συνηγόρου του Παιδιού στην Ελλάδα. Τέλος μοιράστηκαν παιχνίδια στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: