Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

«Ασφαλές Διαδίκτυο»


ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Πέλλα Παπά πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη με θέμα το «Ασφαλές Διαδίκτυο» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Την ενημέρωση παρακολούθησαν συνολικά 50 μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Στην διάρκειά της έγινε αναφορά στις μεγάλες δυνατότητες που μας δίνει ο κόσμος του Διαδικτύου για την εύρεση χρήσιμων πληροφοριών, για την οργάνωση της καθημερινότητας αλλά και για την ψυχαγωγία μας. Επισημάνθηκαν, ωστόσο, και οι κίνδυνοι από την υπερ- χρήση ή κατάχρησή του σε επίπεδο ψυχοσωματικό. Παράλληλα έγινε αναφορά στο γεγονός ότι πληροφορίες και γνώσεις που αντλούμε από το διαδίκτυο ενδέχεται να μην είναι ασφαλείς ενώ επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία σε αγνώστους με τους οποίους συνομιλούμε στο Διαδίκτυο.

Το ενδιαφέρον από πλευράς των μαθητών υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλο και επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από τα θέματα της προστασίας των υπολογιστών από τους ιούς αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευθούμε από ανεπιθύμητα μηνύματα και επαφές με αρνητικό και προσβλητικό περιεχόμενο. Επίσης στη διάρκεια της συζήτησης, που ακολούθησε την παρουσίαση, εξηγήθηκε γιατί δεν πρέπει ποτέ να συναντιούνται τα παιδιά με αγνώστους που έχουν γνωρίσει μέσω διαδικτύου χωρίς αυτό να είναι σε γνώση των γονέων τους και με ποιο τρόπο μπορούν να προστατευθούν αν τελικά αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια συνάντηση. Στους μαθητές μοιράστηκε CD με υλικό από την ιστοσελίδα www.saferinternet.gr που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην οποία υπάρχει παιδαγωγικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών αλλά και ενημερωτικό υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: