Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΙΚΑΡΙΑ

  • Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο Νομάρχης Σάμου κ. Κάρλας, ο Αντινομάρχης κ. Ζάχαρης, ο Έπαρχος κ. Ρουζίνος και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εγκατέστησαν στο Γιαλισκάρι τον εργολάβο του ομώνυμου λιμενικού έργου.
  • Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε στον Άγιο Πολύκαρπο Ραχών συνάντηση του Νομαρχιακού κλιμακίου με τον Δήμαρχο Ραχών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας.

Αποφασίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις στο εκεί Δημοτικό Σχολείο (αλλαγή στέγης και κουφωμάτων) και προμήθεια δύο (2) προκατασκευασμένων οικίσκων, με τη φροντίδα της Νομαρχίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών που προήλθαν από την αναβάθμιση του Σχολείου από διθέσιο σε τετραθέσιο. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη να αγοραστεί από το Δήμο οικόπεδο για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων στην περιοχή (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου) με βάση τον προγραμματισμό και τις προτάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας .

  • Κατά την παραμονή του στην Ικαρία ο κ. Νομάρχης συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους της Ικαρίας παρουσία του Έπαρχου, του Νομοκτηνιάτρου κ. Καραγεωργίου, των κτηνιάτρων και των γεωπόνων της Ικαρίας καθώς και του Δημάρχου Ραχών κ. Καρούτσου. Τέθηκαν θέματα όπως η ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας Σφαγείου, η συνεργασία μεταξύ κτηνοτρόφων και κτηνιάτρων, η επιδοτούμενη απόσυρση ζώων για την αντιμετώπιση της μάστιγας της αποίμενης κτηνοτροφίας κ.α

Αποφασίστηκε επίσης να γίνει ενημέρωση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων εγγράφως και δια ζώσης εντός του Δεκεμβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: