Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Παρά τις δυσκολίες, το ευρυζωνικό Διαδίκτυο συνεχίζει την ανοδική πορεία του


Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ιούλιο του 2009 το 24% του πληθυσμού της ΕΕ διέθετε συνδρομητική γραμμή ευρυζωνικής πρόσβασης, έναντι 21,6% τον Ιούλιο του 2008. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι οι κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις παρουσιάζουν ανοδική δυναμική στην Ευρώπη, με αύξηση 54% από τον Ιανουάριο και με σημερινό ρυθμό διείσδυσης 4,2% ανά 100 πολίτες.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο στην Ευρώπη γίνονται ολοένα ταχύτερες. Το 80% των ευρυζωνικών γραμμών στην ΕΕ διαθέτει πλέον ταχύτητα 2 μεγαδυφίων ανά δευτερόλεπτο (Mbps) ή περισσότερο (άρα δυνατότητα χρήσης του Web 2.0 καιτου βίντεο συνεχούς ροής – video streaming), παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι.

Από νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή προκύπτει ότι κατά το τελευταίο έτος ο αριθμός των ευρυζωνικών γραμμών συνέχισε να αυξάνεται σε όλη την ΕΕ, κατά μέσο όρο 10,7% (από τον Ιούλιο 2008 έως τον Ιούλιο 2009, παρά το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον). Την 1η Ιουλίου 2009 υπήρχαν στην ΕΕ περίπου 120 εκατ. σταθερές ευρυζωνικές γραμμές, από τις οποίες 11,5 εκατ. προστέθηκαν από τον Ιούλιο του 2008 και μετά.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, οι πολίτες της ΕΕ απολαμβάνουν υψηλότερες ταχύτητες και καλύτερη ποιότητα ευρυζωνικής σύνδεσης απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν. Το 80% των ευρυζωνικών γραμμών στην ΕΕ παρέχει ταχύτητα πάνω από 2 Mbps (έναντι 75% πριν από ένα έτος), δηλαδή επαρκεί για παρακολούθηση βίντεο συνεχούς ροής σε απευθείας σύνδεση, ενώ σε ποσοστό πάνω από 15% εξασφαλίζεται ταχύτητα πάνω από 10 Mbps (αύξηση 10% από τον Ιανουάριο του 2009). Οι μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης γενικά παρέχουν στους πελάτες περισσότερες και καλύτερες επιλογές σε χαμηλότερη τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: