Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τουριστική προβολή της Ικαρίας

  • Το Σάββατο , 21-11-2009, ώρα 10.00 συνεδρίασε η Επαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού. Στη συνεδρίαση εκτός από τα μέλη της επιτροπής έλαβαν μέρος ο Νομάρχης κ. Εμμ. Κάρλας, ο Διευθυντής του ΟΤΟΝΑΣ κ. Μιχάλης Τοανόγλου και ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτρης Προκοπίου. Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις της επιτροπής σε γενικές γραμμές αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Επάρχου (23-11-2009).
  • Το Σάββατο 21-11-09, ώρα 20.00 ο κ. Νομάρχης παρέστη μαζί με τον κ. Έπαρχο, τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (ΟΤΟΝΑΣ) κ. Τοανόγλου και τον υποδιευθυντή κ. Προκοπίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραχών που ασχολήθηκε με θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου και με την παραβατικότητα ομάδων νεαρών, κυρίως, τουριστών. Στην παρέμβαση του ο Νομάρχης αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί ο ΟΤΟΝΑΣ με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας και ιδιαίτερα της Ικαρίας (θερμοπηγές, Ίκαρος, παράδοση, περιβάλλον) και την διεκδίκηση άριστων υποδομών και συγκοινωνιακών μέσων σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Αναφορικά με την παραβατική συμπεριφορά διαφόρων ομάδων ελεύθερων κατασκηνωτών-επισκεπτών ο κ. Νομάρχης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού κάμπινγκ, το συντομότερο δυνατόν, τον καθορισμό κανόνων συμπεριφοράς για όλους και την αξίωση τήρησης και σεβασμού των, με σχέδιο, μέθοδο και δημοκρατικές διαδικασίες κυρίως μέσα από ενημέρωση και πειθώ και χωρίς προσφυγή σε κατασταλτικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: