Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Σταμάτησαν πριν από λίγες ώρες την απεργία πείνας οι μετανάστες στο Κέντρο Μεταναστών στην Σάμο.


Επιτροπή των μεταναστών παρέδωσε γραπτά τα αιτήματά τους στους δύο αντινομάρχες της Σάμου. Μεταξύ των αιτημάτων συμπεριλαμβάνονταν η ελευθερία τους, η μη επαναπροώθησή τους και η δίκαιη αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο, με τη χορήγηση σε αυτούς του απαραίτητου χρόνου που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αίτησης ασύλου.

Τελικά, μετά και από την επιβεβαίωση του δικηγόρου της Νομαρχίας και του Κέντρου, Δημήτρη Βούρου ότι θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη προώθησης των αιτημάτων τους μέσω των αρχών, των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου, οι 580 μετανάστες αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας.

Το γεγονός σχετίζεται με το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε στο λιμάνι της Σάμου, όταν οι ίδιοι οι μετανάστες ενημερώθηκαν ότι τελικά προορισμός τους δεν ήταν η Αθήνα, όπως πίστευαν, αλλά ο Έβρος. Στην επιτροπή μάλιστα, η οποία αποτελείτο κυρίως από Σομαλούς, μετείχαν και δύο μετανάστες που βρίσκονταν χθες στο λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: