Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΜΟΝ ΕΣΩΣΕΝ ΤΗΝ 6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1824"
















Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο, για την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και της 185ης ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σάμου.
Τιμώμενο πρόσωπο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος (που βρίσκεται στο νησί από χθες το μεσημέρι) όπου και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και παρακολούθησε και την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και της Δέησης στο Λιμάνι του Πυθαγορείου.
Αμέσως μετά μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, αλλά και όλες τις επίσημες αρχές του Νομού παρακολούθησαν από ειδική εξέδρα την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης με παρέλαση φωτοστολισμένων πλοίων και την καύση πυροτεχνημάτων
Σήμερα στις 10:30 θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στις 11:00 θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παν. Καμμένος.
Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας Ειρήνης μπροστά από το Δημαρχείο Πυθαγορείου και θα παρουσιαστούν χοροί από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Λυκούργος".
Στις 20:00 θα γίνει Υποστολή της σημαίας και στις 22:00 θα γίνει η μεγάλη συναυλία του Βαγγέλη Κονιτόπουλου σε νησιώτικους ρυθμούς στην περιοχή Ταρσανά στο Λιμάνι του Πυθαγορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: