Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

          Με την ευκαιρία του εορτασμού  της ημέρας, που ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, ως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης κήρυξε την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα, η 79 ΑΔΤΕ θα πραγματοποιήσει την 11 Νοε 2010, εκδηλώσεις με την επωνυμία «Ανοιχτά Στρατόπεδα» στο Στρατόπεδο « Ανθστή ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ», στην περιοχή χ. Ηραίο.
          Οι εκδηλώσεις «Ανοιχτά Στρατόπεδα», καθιερώθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις Ένοπλες Δυνάμεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία κτλ), ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και τη δημιουργία του επαγγελματικού Στρατού.
          Οι εκδηλώσεις αυτές, αποσκοπούν στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ κοινωνίας και Ενόπλων Δυνάμεων, στην ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες και το επιτελούμενο από τις Ε.Δ. έργο, καθώς και την προβολή του στρατιωτικού επαγγέλματος, με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων και την ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού που προσλαμβάνεται.

            Ειδικότερα, ο Θεσμός «Ανοιχτά Στρατόπεδα» στοχεύει στην:
            α.         Εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών και ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
            β.         Δημιουργία στους επισκέπτες πραγματικών παραστάσεων, για τις δραστηριότητες, την εκπαίδευση, το επιτελούμενο έργο, την κοινωνική προσφορά, τις συνθήκες διαβίωσης και την λειτουργία των Μονάδων.
            γ.         Άμεση επικοινωνία των νέων με το προσωπικό των Μονάδων και ιδιαίτερα με το κατώτερο προσωπικό και στην ενημέρωση τους σε θέματα θητείας, ώστε η στράτευσή να αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση.
            δ.         Γνωριμία με τα οπλικά συστήματα, υλικά και μέσα, που χρησιμοποιούνται στο Στρατό. 
            ε.         Ενημέρωση των νέων για το στρατιωτικό επάγγελμα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις ειδικότητες και γενικότερα παροχή βοήθειας στον επαγγελματικό προσανατολισμό.
            στ.       Εξάλειψη τυχόν λανθασμένων ή ψευδών εντυπώσεων, για τη χρησιμότητα του Στρατού και τη σκοπιμότητα διαθέσεως του δημοσίου χρήματος, για συντήρηση των υλικών και απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού.
            ζ.          Ανάδειξη του ανθρώπινου προσώπου και του κοινωνικού χαρακτήρα του Στρατού, το οποίο επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή των Ε.Δ. σε έργα κοινής ωφέλειας, (αναδασώσεις, προστασία περιβάλλοντος, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις) και με την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, συμφορές, πλημμύρες, κλπ).
          Κατόπιν αυτού η Ταξιαρχία προσκαλεί,  τις τοπικές αρχές, τους μαθητές των Δημοτικών  Γυμνασίων και Λυκείων και το Σαμιακό κοινό, να τιμήσουν με την παρουσία την εκδήλωση «ανοικτά στρατόπεδα – 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια: