Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Άρχισε ο "Παρμενίων"

Να αναρωτηθούμε πόσο σημαντική θεωρείται η συμβολή του στρατού στη τοπική οικονομία, αφού αν προσέξετε από χθες έχει αδειάσει η πόλη, αφού στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα.
Έχουν ερημώσει τα πάντα!

http://news247.gr/ellada/amyna/article566135.ece/BINARY/original/army.jpg

Δοκιμαστικό… συναγερμό σε ολόκληρη την Ελλάδα προβλέπει αύριο το σενάριο της διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ για να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι σειρήνε.

Αν ακούσετε αύριο, μεταξύ 11:00 και 12:00 να ηχούν οι σειρήνες, μην ξαφνιαστείτε.
Δεν άρχισε ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Είναι απλώς μια δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού, σε ολόκληρη την επικράτεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010 που ξεκίνησε τη Δευτέρα με την επιχειρησιακή συνδρομή του συνόλου των πλοίων, των αεροσκαφών καθώς και των χερσαίων σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων.
Πρόκειται ουσιαστικά για τη μοναδική εθνική άσκηση μεγάλης κλίμακας που δεν την «έφαγαν» οι περικοπές στο επιχειρησιακό πρόγραμμα και ίσως η μοναδική ευκαιρία να συνασκηθούν τα τρία όπλα.
Σενάριο με εκπλήξεις
Αν και δεν  έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο της άσκησης, προβλέπεται ο κλασικός διαχωρισμός των δυνάμεων σε «φίλιες» και «εχθρικές» και αναπτύσσονται καταστάσεις εμπλοκής. Ωστόσο, το σενάριο κρύβει …εκπλήξεις καθώς ανά πάσα στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος μπορεί να τροποποιήσει τις οδηγίες του και να απαιτήσει την εκτέλεση σύνθετων αποστολών.
Με τον τρόπο  αυτό θα διαπιστωθεί η ετοιμότητα των δυνάμεων οι οποίες, στο πλαίσιο  της άσκησης, θα κληθούν να ανταποκριθούν  σε μια εξελισσόμενη κρίση.
Βασικοί σκοποί της άσκησης είναι:
α.  Η δοκιμή της δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν επί πραγματικής βάσης μια αιφνίδια κρίση.
β.  Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ.  Η βελτίωση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ.  Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα.

Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστικές συνθήκες, επί 24ώρου βάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: