Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Ν.


Αριθ. Πρωτ. Φ 08.1/408                                                          Πειραιάς, 30-9-2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ για την άμεση ανταπόκρισή του στις προφορικές εισηγήσεις μας για την μη αύξηση των λιμενικών τελών από 1/10/2010 (ως είχαν οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών του παραγόντων) και την χορήγηση δικαιώματος πραγματικής διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση τυχόν αυξήσεων των λιμενικών τελών από 1/4/2011.

Η ανωτέρω απόφαση δημιουργεί προϋποθέσεις συνέχισης του κλίματος αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ενώσεώς μας και της ΟΛΠ ΑΕ.

Ως γνωστόν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο ήδη θωρείται  ακριβό από το σύνολο των νησιωτών, των τουριστών και των επιβατών δεδομένου ότι είναι το μόνο εισιτήριο μέσου μαζικής μεταφοράς που επιβαρύνεται μέχρι και ποσοστού 60% επί του καθαρού ναύλου από τις κάθε είδους ανταποδοτικές και μη κρατήσεις.

Η ακτοπλοϊκή οικογένεια περνάει δύσκολες ώρες και η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ της δίνει προσωρινή βοήθεια επιβίωσης ώστε να διέλθει επιτυχώς τους οικονομικούς σκοπέλους που παρουσιάστηκαν φέτος στην πορεία της από την μεγάλη μείωση της επιβατηγού και οχηματικής κινήσεως του 2010 αλλά και της υπέρμετρης αύξησης της τιμής των καυσίμων, λιπαντικών ως και του αναλογούντος ΦΠΑ των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας. 

Πειραιάς: Δήμητρα Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: