Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή του Αντιδημάρχου Καρλοβασίων Ν.Σιτζίμη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Καρλόβασι 30-09-2010
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η πολιτική ανευθυνότητα προκαλεί
Κομματικά παραληρήματα
Με προφανή έκπληξη, αναγνώσαμε την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Σάμο, σχετικά με την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου κ. Λυμπέρη προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς, Πανεπιστημιακούς και τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και η οποία είχε να κάνει με την παρουσίαση και ανάδειξη κάποιων φημών, που έχουν να κάνουν με ενδεχόμενη αποδυνάμωση της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργεί στο Καρλόβασι- ΣΤΗ ΣΑΜΟ, μέσα από την συζητούμενη και επερχόμενη αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μια επιστολή ευθύνης και ενδεδειγμένης ενέργειας από ένα γνήσιο υπηρέτη της τοπικής κοινωνίας και όχι γνήσιο υπηρέτη του κομματικού και μόνο συμφέροντος-ως ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ -, με στόχο να αναδείξει την φήμη –το ενδεχόμενο-, για ενημέρωση του κόσμου και των υπευθύνων θεσμικών οργάνων, ούτως ώστε αν χρειασθεί, η ενεργοποίηση για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενούς για τον τόπο εξέλιξης να είναι καθολική και άμεση. Μια επιστολή συμπαράταξης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην έκφραση της αγωνίας του μέσα από την δήλωσή του «Κανένας εφησυχασμός για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου»
Αντί λοιπόν και όπως θα περίμενε ο κάθε και ανεξαρτήτου «χρώματος» Σαμιώτης, να έχουμε μια επιστολή στήριξης και διαβεβαίωσης περί του αντιθέτου από τον κομματικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, είχαμε κομματικό, παραταξιακό και προεκλογικό παραλήρημα, εμπλέκοντας κόμματα και αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένα θέμα που κινείται πολύ μακριά από αυτά .Άλλωστε και ο ποιο απλός πολίτης θα διαπιστώσει διαβάζοντας την επιστολή του Δημάρχου Καρλοβασίων, ότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά, σε Κυβέρνηση, Κόμματα και Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο «συναγερμός» κ. εκπρόσωπε του Τοπικού ΠΑΣΟΚ δεν είναι κινδυνολογικός , αλλά συναγερμός επιβίωσης και ζωής για τους ανθρώπους αυτού του «βράχου» που λέγεται Σάμος, και όπως φαίνεται δεν σας συγκινεί, δεν σας ακουμπά. Γιατί το τοπικό ζητούμενο προσκρούει στο κομματικό ζητούμενο το οποίο και μόνο υπηρετείτε.
Αν και δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλέξουμε το παρόν θέμα στην προεκλογική περίοδο, μας αναγκάζετε να σας θυμίσουμε ότι, η προεκλογική περίοδος είναι μια ιδανική περίοδος για την ανάδειξη υπαρκτών ζητημάτων που μπορεί να οδηγήσει σε σύνθεση και κοινή συστράτευση για την επιθυμητή για τον τόπο λύση. Είναι περίοδος που δεν ευνοεί φτηνούς εφησυχασμούς, αλλά ξεκαθάρισμα θέσεων και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων. Αυτή η πολιτική δύναμη, αυτή η πολιτική ευθύτητα, αυτή η πολιτική ανδρειοσύνη σας λείπει, γιατί δεν έχετε την πολιτική τόλμη να στηρίξετε το σήμερα , να εγγυηθείτε το αύριο.
Και φυσικά δεν λησμονούμε ότι,
-. Το Υπουργείο Αιγαίου σχεδιάσθηκε και ιδρύθηκε όχι επειδή το επιθυμούσε ο κάθε «Βλαχο………..», αλλά επειδή αυτό υπαγόρευε μια ευρύτερη στρατηγική για την κοινωνική, οικονομική και εθνική θωράκιση του μοναδικού πολύτιμου Αρχιπελάγους. Όμως πρόσφατα καταργήθηκε .
.- Το σχέδιο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» για την τοπική αυτοδιοίκηση προέβλεπε να μας οδηγήσει για τα επόμενα 100 χρόνια. Αλλά άλλαξε στα 10 χρόνια
.- Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» προέβλεπε κάθε νησί και δήμος , εκτός ευλόγων εξαιρέσεων. ‘Όμως καμία εύλογη εξαίρεση.
.- Ενώ ο πληθυσμός και οι καθημερινές ανάγκες στην πόλη μας αυξάνονται, υποκαταστήματα ΟΤΕ και ΔΕΗ καταργούνται, ενώ η κατάργηση ΙΚΑ,ΔΟΥ,Α.Τ. κλπ, προαναγγέλεται.
.- Τα θεσμικά όργανα της δημοτικής αρχής Καρλοβάσου έχουν ορκισθεί και είναι ταγμένα να υπερασπίζονται και να υπηρετούν μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας τους τα συμφέροντα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Αυτό έπραξαν πάντα μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν αγνοώντας κάθε κομματική ή παραταξιακή κραυγή οποιουδήποτε χρώματος.
Η ανακοίνωση-απάντηση αυτή για το συγκεκριμένο θέμα είναι μοναδική από πλευράς Δήμου, αφού η περαιτέρω διατήρησή του μπορεί να βλάψει τα τοπικά και Σαμιακά εν γένει συμφέροντα.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΣΙΤΖΙΜΗΣ
Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: