Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KOKKARI BEACH

Ενα ανελέητο σφυροκόπημα ενάντια στο δικαίωμα στη μητρότητα έχει εξαπολύσει η εργοδοσία. Ετσι, το «παράδειγμα» της πολυεθνικής «ΛΙΝΤΛ», όπου απέλυσε έγκυο εργαζόμενη από το κατάστημά της στη Σάμο, ακολούθησε και η εργοδοσία του ξενοδοχείου «KOKKARI BEACH» στη Σάμο η οποία επίσης προχώρησε στην απόλυση εγκύου εργαζόμενης που δούλευε στην υποδοχή του ξενοδοχείου.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, η εργοδοσία είχε επιχειρήσει και τον περασμένο Ιούλη να απολύσει την εργαζόμενη, προσπάθεια που τελικά αποτράπηκε κατά τη διαδικασία τριμερούς συνάντησης. Επόμενο βήμα της εργοδοσίας ήταν να την εξαναγκάσει την εργαζόμενη σε παραίτηση, αλλάζοντάς της παράνομα τη σύμβαση που προέβλεπε συνεχές ωράριο, σε διακεκομμένο.

«Η συναδέλφισσα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, δεν αποδέχτηκε αυτές τις μεθοδεύσεις και απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση όπου σημειωτέον υπάρχει και οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών. Απευθύνθηκε και στον Εισαγγελέα Σάμου και κατήγγειλε τις φραστικές επιθέσεις και την προσπάθεια άσκησης σωματικής βίας από την εργοδοσία».

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την έξαρση των εργοδοτικών παραβιάσεων και επιθέσεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση και των νέων νόμων και τονίζει ότι «είναι συνειδητή επιλογή του υπουργείου να αποδέχεται τέτοιες μεθοδεύσεις γιατί βοηθάει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και μας οδηγεί στη βαρβαρότητα. Στην κατάσταση αυτή μπορούμε να βρεθούμε όλοι μας. Οι μανάδες μας, οι γυναίκες μας, οι αδερφές μας, τα παιδιά μας»!

ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: