Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ...!!! Αλήτικη επίθεση και απόπειρα ξυλοδαρμού σε βάρος του ναυτιλιακού συντάκτη Γιάννη Νέγρη με την συμμετοχή Λιμενικών!!!

"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ κ. ΜΕΤΑΞΑΣ!

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ!

Φαίνεται πως για κάποιους τα ρεπορτάζ του Γιάννη Νέγρη είναι "ψύλλος στον κόρφο τους" και έτσι αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους!
Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ο συνάδελφος δημοσιογράφος και ναυτιλιακός συντάκτης Γιάννης Νέγρης, εξερχόμενος από το σπίτι του στην πόλη της Σάμου και κατευθυνόμενος πεζός προς το αυτοκίνητό του δέχθηκε φραστική επίθεση από μια παρέα που τα "έπινε" σε παρακείμενο καφενείο με ακατονόμαστες φράσεις και απειλές!
Χωρίς να δώσει καμία απολύτως σημασία μπήκε στο αυτοκίνητό του και με αυτό έφτασε έξω από το καφενείο προσπαθώντας να διακρίνει τα πρόσωπα που του έκαναν αυτή την επίθεση.
Τότε σαν μαινόμενος ταύρος ένας εξ αυτών (Αντώνης Μιχαήλ ελαιοχρωματιστής) ) και σπάζοντας ένα μαρμάρινο τραπέζι του καταστήματος, του επιτέθηκε από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου με διάφορες φράσεις και ύβρεις και προσπαθούσε να χειροδικήσει σκίζοντάς του την μπλούζα!!!
Έκπληκτος ο δημοσιογράφος βγήκε από το αυτοκίνητό του προσπαθώντας να καλέσει την αστυνομία και επιχειρούσε να καταλάβει τον λόγο της επίθεσης αυτής!
Ταυτόχρονα η υπόλοιπη παρέα αποτελούμενη από Λιμενικούς και άλλους φίλους, είχε φτάσει έξω από το αυτοκίνητο, με μερικούς εξ αυτών να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον επιθετικό φίλο τους και κάποιους άλλους να τον παροτρύνουν να χτυπήσει τον Γιάννη Νέγρη!!!
Ταυτόχρονα μεταξύ αυτών ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που αναγνώρισε ο δημοσιογράφος, ο κ. Μιτελέκας Νικόλαος σπρώχνοντας τον του έλεγε, "φύγε ρε μαλάκα" "φύγε από εδώ μη σε σακατέψουμε" "τον βλέπεις αν τον αφήσουμε θα σε διαλύσει" κ.α.!!!
 Όταν τελικά κατέφθασαν 2 περιπολικά της αστυνομίας οι Λιμενικοί και κάποιοι από την παρέα έσπευσαν να εξαφανιστούν στα γύρω στενά!
Στην προσαγωγή που έγινε στο Αστυνομικό τμήμα μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Χατζημιχάλης Γιώργος που είναι υιός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βαθέος και ζητούσε να θεωρηθεί το επεισόδιο λήξαν.
Ο Γιάννης Νέγρης απαίτησε από τον πρώτο που του επιτέθηκε (Μιχαήλ) να του ζητήσει συγνώμη για αυτή την επίθεση που έγινε , ώστε να θεωρηθεί λήξαν το επεισόδιο και να μην δοθεί συνέχεια.
Κάτι που έγινε και ο κ. Μιχαήλ Αντώνης ζήτησε συγνώμη και δικαιολόγησε την συμπεριφορά του αυτή μπροστά στους αστυνομικούς στο ποτηράκι παραπάνω που είχαν πιει με την παρέα του!!!
Αφού κατεγράφη το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας και επιφυλασσόμενος ο Γιάννης Νέγρης για περαιτέρω ενέργειες, άρχισε να ψάχνει την αιτία αυτής της επίθεσης.
Τότε διαπίστωσε πως ένας εξ αυτών ήταν ο παραπάνω λιμενικός και όπως αποδείχθηκε είναι γαμπρός του κ. Χατζημιχάλη και σύζυγος της κόρης του Άννας Μαρίας όπου παλαιότερα ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει με άρθρα του πως σαν υπάλληλος της Νομαρχίας (η κ. Χατζημιχάλη) έκανε είσπραξη εκ μέρους των Τούρκων λιμενικών τελών χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα.
Ένα άλλο γεγονός είναι πως κάποια ρεπορτάζ που αφορούν το λιμενικό σώμα κάποιους λιμενικούς τους έχουν ενοχλήσει και φαίνεται πως αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Να σημειωθεί πως η σύζυγος του κ. Μιχαήλ έχει κατά καιρούς υπάρξει και συνάδελφος στην Νομαρχία Σάμου της κας Χατζημιχάλη, ενώ έχει και αδελφό που είναι λιμενικός και εξετάζεται αν ήταν μέσα στην συμπλοκή!
Το θέμα κινήθηκε από τον Γιάννη Νέγρη σήμερα το πρωί με γνωστοποίηση-αναφορά στο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αλλά και στον Λιμενάρχη Σάμου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τις τυχόν πειθαρχικές συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εμπλεκόμενοι λιμενικοί!
Σήμερα το μεσημέρι ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Μεταξάς επικοινώνησε αμέσως με τον δημοσιογράφο, του ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο και του υποσχέθηκε πως θα κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί!
Αυτό που είναι σίγουρο και πρέπει να εξεταστεί από το Λιμεναρχείο Σάμου είναι για ποιο λόγο οι Λιμενικοί που βρέθηκαν στο σημείο άσχετα αν έκαναν την επίθεση ή όχι... δεν γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους όπως ορίζεται από τον σχετικό νόμο;
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήταν και αξιωματικός της αστυνομίας που περνούσε τυχαία από το σημείο!
Εμείς εκφράζουμε συναδελφικά την ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ για αυτή την ενέργεια των λιμενικών και του πολίτη και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε τις ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμεναρχείου.

 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε τα λες ομως παλι ολα...δε λες οτι ο κος Νέγρης έβρισε την παρέα πριν γίνει η επίθεση λέγοντας επι λέξη "κοίτα κάτι μακάκες ρε παιδιά"
γιατι δεν το λες αυτό?
Δε σου χω πει να είσαι δίκαιος?
περαστικός

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Θα εχει ιδιαιτερη σημασια να πεις επωνυμα την αποψη σου στο λιμεναρχειο για να μην αδικηθουν οι εμπλεκομενοι.
Αλλα που! Ανωνυμα λεμε οτι θελουμε.
Και εγω μπορω να γραψω ανωνυμα οτι εισαι ενας απο αυτους τους λιμενικους που πηγαν να δειρουν τον συναδελφο.

Ανώνυμος είπε...

η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λένε...άρα δε λές τη αλήθεια κε λόγο του πολίτη...

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Ευχαριστω για την αποψη σου

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι η άποψη μου

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΕΙ "ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ" ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ...!

ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

και πως εξηγείς σχολιαστή του πρώτου σχολίου από τη μια να βρίζει ο κος Νέγρης και από την άλλη ο ίδιος να καλεί την αστυνομία;περίεργα μας τα παρουσιάζεις τα πράγματα ήσουν μέσα στη παρέα μήπως;

Ανώνυμος είπε...

ti sxesi exei to ena potiraki para panw me to epeisodio? o kow negris evrise kai iparxoun martires..afto den allazei
Firi firi to pigaine gia kavga afto einai profanes
Twra ti lete eseis....einai diki sas istoria

Ανώνυμος είπε...

o kos negris kalese tin astinomia gia logous entiposiasmou!!ase twra...

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:

Γιατί αυτό που λετε δεν το ειπαν στην αστυνομια οι ιδιοι και το λετε εσεις που ολοι καταλαβαινουν τι θελετε να υπερασπιστειτε.

Γιατι δεν λενε οι ιδιοι στην αστυνομια;

Γιατι δεν λενε οι ιδιοι στην αστυνομια;

Γιατι δεν λενε οι ιδιοι στην αστυνομια;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.