Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την παράδοση και παραλαβή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σημεία ομιλίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής, συνοδευμένος από το νέο Υφυπουργό Εμμανουήλ Όθωνα, παρέλαβε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου από τον απερχόμενο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης. Παρέστησαν ακόμη η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο Οικονόμου. Η Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Αθανάσιο Μπούσιο. Η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Στυλιανό Στεφανίδη. Η Ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με επικεφαλής τον Διοικητή, πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Μπίκα. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος. Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συνεργάτες των δύο Υπουργών.

Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:

Το στίγμα της δικής μου προσέγγισης. Το πολιτικό στίγμα. Η κυβερνητική εντολή. Ασφάλεια και ανθρωπιά παντού. Ασφάλεια και εγγύηση για τη ζωή των ανθρώπων. Ασφάλεια και ποιότητα στη ζωή των πολιτών.

Να τηρούμε το Σύνταγμα. Είναι η παράκληση. Είναι η κατεύθυνση. Είναι η εντολή. Προς όλους. Να τηρούμε τους νόμους. Για να υπηρετούμε τον πολίτη. Το δικαίωμά του για την ασφάλεια στη ζωή του. Δημοκρατία παντού. Στην κοινωνία αλλά και στα Σώματα. Αξιοκρατία παντού. Στην κοινωνία αλλά και στα Σώματα.

Απόλυτη εφαρμογή των νόμων. Χωρίς να ξεχνάμε ποτέ. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Και εμείς από τις πολιτικές θέσεις. Και εσείς στις ένστολες υπηρεσίες. Αλλά και εκείνοι που παραβιάζουν το νόμο. Όλους μας γέννησε μια μάνα. Αυτό είναι πυξίδα για την καθημερινή δράση μας.

Έχουμε μια υποχρέωση. Να πετύχουμε. Ισονομία. Ισοπολιτεία. Νομιμότητα παντού.

Η Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό μπορούν να εγγυηθούν την ανθρωπιά που χρειάζεται η κοινωνία μας.

Απαιτείται εκσυγχρονισμός. Με καλύτερη εκπαίδευση, κατάρτιση και επανακατάρτιση, με σύγχρονους εξοπλισμούς. Γιατί το οργανωμένο έγκλημα εκσυγχρονίζεται με απίστευτους ρυθμούς και τεράστιους πόρους. Πρέπει να οργανωθούμε για το μέλλον. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα για να κερδίσουμε τη μάχη του μέλλοντος. Παντού. Σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής κοινωνίας και φυσικά στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη.

Ο νέος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, στην ομιλία του, επ΄ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
Η αλλαγή της φιλοσοφίας του Υπουργείου, που σηματοδοτείται από την μετονομασία του σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημαίνει και την αλλαγή της προσέγγισης των θεμάτων προστασίας, αφού πλέον τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα ο πολίτης και η εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: