Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


Καλωσόρισες στο μέλλον σου!!!
Το Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test  Κ.17 Plus
για 2η συνεχή χρονιά στο Β. Αιγαίο και τη Σάμο.
Στη διαδρομή του μέλλοντος ενός ατόμου, η επιλογή του επαγγέλματος αποτελεί την πιο κρίσιμη απόφαση ζωής. Μια τέτοια απόφαση χρειάζεται να λαμβάνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται καθένας να μάθει ποιος είναι, τι θέλει και τι μπορεί να κάνει. Να αποκτήσει δηλαδή επαρκή αυτογνωσία, σχετικά με τις ικανότητες, τις κλίσεις, τα ταλέντα, τις προτιμήσεις και τις αξίες του. Εκείνα τα χαρακτηριστικά δηλαδή που συνθέτουν την προσωπικότητά του. Επιπλέον, χρειάζεται να γνωρίσει τι συμβαίνει γύρω του, στο στίβο της ζωής, στους χώρους εργασίας και των επαγγελμάτων, καθώς επίσης και το είδος της εκπαίδευσης που απαιτείται σχετικά.
Οι νέοι άνθρωποι προς το τελευταίο στάδιο των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προβληματίζονται έντονα για θέματα που αφορούν το μέλλον και τη σταδιοδρομία τους. Πολλές φορές διακατέχονται από ερωτήματα όπως:
  • Ποια κατεύθυνση να ακολουθήσω;
  • Ποια μαθήματα με συμφέρει να διαλέξω;
  • Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει περισσότερο;
  • Τι συμβαίνεις την αγορά εργασίας;
  • Ποια επαγγέλματα έχουν προοπτικές;
  • Ποια επιστημονικά πεδία να δηλώσω;
  • Τι επιλογές έχω; Θα τα καταφέρω;

Δεδομένης της ραγδαίας εξέλιξης των επαγγελμάτων που ζητούνται από την αγορά εργασίας, της αυξημένης ανεργίας καθώς και της οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων επιλέγουν τις σπουδές τους με το φόβο της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Έτσι οι νέοι που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στο Λύκειο,  χρειάζονται ενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας αλλά και για θέματα που αφορούν τον εαυτό τους και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της προσωπικότητά τους και πώς αυτά συνδέονται με την επαγγελματική τους πορεία.
Χρειάζονται ακόμη στήριξη και κατάλληλη προετοιμασία ώστε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές.

Τι Είναι
Το Career Gate Test Κ.17 Plus είναι ένα σύγχρονο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου και προσδιορίζει με ακρίβεια και αξιοπιστία τα επαγγέλματα και τις σπουδές που ταιριάζουν στον καθένα.
Παράλληλα, καταγράφει τις διασυνδέσεις τους με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε επίπεδο ΑΕΙ, AΤΕΙ, ΙΕΚ, μεταπτυχιακών και άλλων  σπουδών και επισημαίνει ποια από τα επαγγέλματα αυτά έχουν  θετικές ή περιορισμένες προοπτικές στην Ελληνική, Κυπριακή και την Διεθνή αγορά εργασίας
Το Career Gatet Test K.17, Plus έχει σταθμιστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στην πράξη επί σειρά ετών. Στηρίζεται σε αναγνωρισμένες διεθνείς θεωρίες συμβουλευτικής-επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικότερα σε αυτή του John Holland.
Το τεστ χορηγείται μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα., στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο Βόρειο Αιγαίο και τη Σάμο, χορηγείται αποκλειστικά από το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου.
(για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bioenersis.gr  ή καλέστε στο τηλέφωνο 22730-28852, ώρες γραφείου)

Το μέλλον
Η καλύτερη αμοιβή όλων μας είναι να μπορούμε να  βοηθήσουμε τα παιδιά να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον.
Η ζωή είναι όλη μπροστά σου.
Σου ευχόμαστε ότι καλύτερο

Παναγιώτης Αθανασόπουλος*





*Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος είναι  Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Διευθυντής του Κέντρου Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου(BioEnersis), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού(ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια: