Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Βαρδίκου προς την υπουργό υγείας για τα προβλήματα στα Νοσοκομεία Σάμου, Ικαρίας και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_TfJsh8wx7KA-yw5wOFACzGSqPqQ6shyphenhyphenLLh-rOI0hnNHf08fMzHnt-NDjiO3-ZMz-NGHWf2extxulj6griW69MvVa-T0Ayr_bKxgmqiHAWIE5dgoF-KV8oOUSqvLIFckvyR3bFwT0O2cm/s400/vardikos.jpg
Τρεις ερωτήσεις κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 30 Αυγούστου, ο βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Η πρώτη ερώτηση αφορά στις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο της Σάμου και το Νοσοκομείο της Ικαρίας. Συγκεκριμένα, η υπουργός ερωτάται αν θα φροντίσει για την άμεση επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου, του μαστογράφου και του ακτινολογικού μηχανήματος του Νοσοκομείου της Σάμου, είτε με την επιδιόρθωση των ίδιων μηχανημάτων, είτε με την προμήθεια νέων από το ΕΣΠΑ.

Επίσης, η υπουργός ερωτάται αν θα προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, καθώς επίσης και αν θα προκηρυχθεί η θέση του επικουρικού νεφρολόγου γιατρού στη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Οι άλλες δύο ερωτήσεις αφορούν στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της Σάμου. Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός ερωτάται αν θα αυξηθεί η ετήσια επιχορήγηση του κέντρου από το υπουργείο και αν θα καλυφθούν οι θέσεις του Ψυχολόγου, των διοικητικών υπαλλήλων και του οδηγού. Επιπλέον, η υπουργός ερωτάται αν θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την τελική έγκριση του Οργανισμού του κέντρου, έτσι ώστε να είναι εφικτή η προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Ακόμη, σε ότι αφορά το κτήριο του κέντρου, η υπουργός ερωτάται αν θα γίνει άμεσα η οριστική παραλαβή του, αφού, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΝΑ Σάμου υποχρεωθεί ο εργολάβος να επιδιορθώσει τις υπάρχουσες κακοτεχνίες.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρεται στη μεταστέγαση των δομών και στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του ξενώνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.....
Αθήνα, 30 Αυγούστου 2010 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΘΕΜΑ: «Επείγουσες ανάγκες Νοσοκομείου Σάμου και Νοσοκομείου Ικαρίας»
Κυρία Υπουργέ, Είναι επιτακτική η ανάγκη να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας. Υπάρχουν 27 νεφροπαθείς (οι 10 κάτω των 40 ετών) που ζουν μακριά από τον τόπο τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι πιστώσεις μπορούν να εξευρεθούν από το ΕΣΠΑ. Επίσης, είναι εξαιρετικά επείγουσα η ανάγκη να διοριστεί άμεσα επικουρικός γιατρός νεφρολόγος, με άμεση προκήρυξη της θέσης του γιατρού που αποσπάστηκε, με αποτέλεσμα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Σάμου να λειτουργεί με έναν μόνο νεφρολόγο γιατρό. Τέλος, μέσα σε λίγες μέρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος, ο μαστογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα του Νοσοκομείου της Σάμου. Θα πρέπει άμεσα είτε να επιδιορθωθούν είτε να αντικατασταθούν με νέα, για τα οποία θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προμήθειας, από το ΕΣΠΑ. Συνεπώς ερωτάται η κυρία υπουργός: • Θα προχωρήσει στην ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας και θα διορίσει επικουρικό νεφρολόγο γιατρό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Σάμου;  Θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, του μαστογράφου και του ακτινολογικού μηχανήματος του Νοσοκομείου της Σάμου;
Ο Ερωτών Βουλευτής ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Χ. ΒΑΡΔΙΚΟΣ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2010 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΘΕΜΑ: «Επείγουσες ανάγκες ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Σάμου»
Κυρία Υπουργέ, Για τη στοιχειώδη λειτουργία του KEKYKAMEA Σάμου, με συντηρητικούς υπολογισμούς, απαιτείται ετήσια επιχορήγηση 33.000€. Η επιχορήγηση για το 2009 ήταν μηδενική και για το 2010 έχουν εγκριθεί 20.000€. Για να εκπληρώνει το κέντρο στοιχειωδώς τους σκοπούς του, υπάρχουν οι παρακάτω ανάγκες σε προσωπικό: 1 ΠΕ Ψυχολόγος, 2 ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού και 1 ΔΕ Οδηγός. Σήμερα, τα διοικητικά καλύπτει η Κοινωνική Λειτουργός και τα οικονομικά η επισκέπτρια Υγείας που συνταξιοδοτείται. Επιπλέον, μια εκπαιδευόμενη υπάλληλος (με stage) φεύγει από τη Γραμματεία τον Φεβρουάριο του 2011. Ακόμη, η πρόσληψη οδηγού είναι απαραίτητη για τη χρησιμοποίηση του οχήματος που παραμένει ακινητοποιημένο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός του κέντρου βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για τελική έγκριση. Έτσι, είναι ανέφικτη η προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, οπότε η όποια κάλυψη θέσεων θα αφορά μη μόνιμη σχέση εργασίας (επικουρικό προσωπικό, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παροχή υπηρεσιών) ή μετακινήσεις/αποσπάσεις/μετατάξεις από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου. Συνεπώς ερωτάται η κυρία υπουργός: • Θα αυξηθεί η επιχορήγηση από το Υπουργείο ή θα καλυφθεί μέρος των αναγκών από την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου; Θα προχωρήσει στην κάλυψη 1 θέσης ΠΕ Ψυχολόγου, 2 θέσεων ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού και 1 ΔΕ Οδηγού; • Θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την έγκριση του Οργανισμού του κέντρου;
Ο Ερωτών Βουλευτής ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Χ. ΒΑΡΔΙΚΟΣ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2010 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΘΕΜΑ: «Κτηριακές ανάγκες και ξενώνας ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Σάμου»
Κυρία Υπουργέ, . Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Σάμου δεν έχει παραληφθεί οριστικά από τον εργολάβο, ενώ οι κακοτεχνίες του χρειάζονται άμεσα επιδιορθώσεις. Επίσης, δεν έχει γίνει η μεταστέγαση των δομών (ΕΣΜΕΑ,ΕΕΕΕΚ) που λειτουργούν στους χώρους του κέντρου και έτσι, λόγω έλλειψης χώρων, αλλά και προσωπικού, δεν λειτουργεί ο ξενώνας. Συνεπώς ερωτάται η κυρία υπουργός: • Θα γίνει η οριστική παραλαβή αφού σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΝΑ Σάμου υποχρεωθεί ο εργολάβος σε επιδιόρθωση των κακοτεχνιών; • Θα λειτουργήσει ο ξενώνας αφού προηγηθεί η μεταστέγαση των δομών και προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό;
Ο Ερωτών Βουλευτής ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Χ. ΒΑΡΔΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: