Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Έγινε το ΘΑΥΜΑ!!! Με την σημαντική συμβολή του στρατού και της Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ...!

Συμμετοχή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας στη διάνοιξη του δρομολογίου Τράπαλο - Μαγγανίτη
Επιτέλους η ΙΚΑΡΙΑ έχει περιμετρική οδική σύνδεση σε όλη της την επικράτεια αφού ολοκληρώνεται ο δρόμος Τραπάλου - Μαγγανίτη μέσα στην εβδομάδα!

Το έργο αφορά στη διάνοιξη τμήματος του δρόμου Μαγγανίτη – Τραπάλου συνολικού μήκους 7250 μέτρων.
Από τις 19 Σεπ 2003, κατόπιν αιτήσεως της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και εγκρίσεως από τα προϊστάμενα κλιμάκια διατέθηκε από την Ταξιαρχία, ερπυστριοφόρος προωθητής γαιών (μπουλντόζα) και όχημα 2 ½ τόνων με 2 άτομα για τον χειρισμό τους, προκειμένου να συνδράμει στις εργασίες ιδιωτικού συνεργείου εργολαβικής εταιρείας για την διάνοιξη του τμήματος από το χωριό Μαγγανίτης
Το κλιμάκιο που διατέθηκε από την Ταξιαρχία εργάστηκε σε συνεργασία με ιδιωτικό συνεργείο, καθόλο το μέχρι τώρα χρονικό διάστημα, αναλαμβάνοντας δύσκολο έργο σε δύσβατο, βραχώδες και ιδιαίτερα επικίνδυνο έδαφος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, με κλίσεις εδάφους σε πολλές περιπτώσεις έως 90%.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου ανέλαβε εξ’ολοκλήρου την κάλυψη των εξόδων καυσίμων, διαμονής και σίτισης του προσωπικού καθώς και των ανταλλακτικών συντήρησης του μηχανήματος.
 Η διάνοιξη και σύνδεση των δύο τμημάτων του δρόμου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ το έργο βρίσκεται σε στάδιο περατώσεως και εκτελούνται εργασίες τελικών διευθετήσεων.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τέτοιες ενέργειες του στρατού που συνδράμει για έργα υποδομής σε περιοχές και νησιά που δεν υπάρχει η ικανότητα από την κεντρική εξουσία να τα πραγματοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: