Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η ΑΝΕΚ LINES ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»



Χανιά 13/7/2010

Η ΑΝΕΚ LINES, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης στο σπουδαίο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», ταξίδεψε, πριν λίγες ημέρες, δωρεάν, 45 παιδιά της κοινότητας στην Κέρκυρα. Ως χορηγός μεταφοράς της «Κιβωτού του Κόσμου», η ΑΝΕΚ LINES αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, να αποτελεί στήριγμα και αρωγό κάθε πρωτοβουλίας, που με αγάπη και τρυφερότητα αγκαλιάζει παιδιά και κοινωνικές ομάδες, που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση. Με γνώμονα τη δέσμευση αυτή συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με την «Κιβωτό του Κόσμου» προκειμένου να καλύψουμε κάποιες ουσιαστικές ανάγκες της κοινότητας.

«Η Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και μεριμνά για παιδιά που βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Σήμερα συγκεντρώνει περίπου 200 παιδιά από όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, αποτελώντας μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών. Αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις στην εξασφάλιση πόρων και υποδομών, το σημαντικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων, αλλά και εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη βράβευση της από την UNESCO και από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία. Αξιοσημείωτη είναι, όμως, και η βράβευση της από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον νυν Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια, ως μίας από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα, που εστιάζουν στη μέριμνα του παιδιού.

Η πολυετής δυναμική παρουσία της ΑΝΕΚ LINES στον χώρο της ακτοπλοΐας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο. Η χορηγία μεταφοράς των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου συνάδει με την κοινωνικά υπεύθυνη εταιρική πολιτική της ΑΝΕΚ LINES να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια της στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από δύσκολες συνθήκες.

Πληροφορίες: κα Ειρήνα Σίμου και κα Άννα Νικολακάκη, τηλ. 2821 0 24128, fax 2821 0 36200, email: mf@anek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: