Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το Λιμεναρχείο Σάμου! Βροχή κλήσεων ...σε ολίγους!!!


Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου

Από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ διαβάζουμε:
"Η έκφραση «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφέρεται στην αντιμετώπιση κάποιων αυστηρότερα από άλλους, μέσω διαφορετικών κριτηρίων κρίσης για τα εμπλεκόμενα άτομα. Η αντιμετώπιση θεωρείται άδικη διότι παραβιάζεται η βασική ιδέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων (εκφρασμένη από πολλά Συντάγματα και από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Η τακτική επίσης παραβιάζει κανόνες που επιβάλουν αμεροληψία, κάτι συχνό σε ένα νομικό πλαίσιο. Διαφέρει από την υποκρισία μιας και ο υποκριτής δηλώνει την συμφωνία του με αυτό που παραβαίνει. Για παράδειγμα, ένας άντρας πιστεύοντας ότι πρέπει να έχει περισσότερα δικαιώματα από ότι οι γυναίκες, εφαρμόζει δύο μέτρα και δυο σταθμά, ενώ ένας που δηλώνει ισότητα των δύο φύλλων αλλά συνειδητά αποσκοπεί στην υποβάθμιση των γυναικών είναι υποκριτής".

Στην περίπτωση του Λιμεναρχείου Σάμου δυστυχώς ο Λιμενάρχης κ. Μεταξάς παραδέχθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή στον 2000 Fm 99,8 ότι πράγματι κόβονται κλήσεις μόνο σε διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Μέχρις εδώ έχει καλώς αφού είναι αδιανόητο να κλείνει κάποιος, κάποιον άλλον κλειδώνοντας το αυτοκίνητό του και να πηγαίνει να κάνει τις δουλίτσα του.
Όταν τον ενημερώσαμε και του καταγγείλαμε ότι δεν κόβονται κλήσεις στην ακριβώς απέναντι μεριά του παραλιακού δρόμου με οδηγούς που έχουν κλείσει άλλους οδηγούς που έχουν παρκάρει νόμιμα στο πάρκινγκ της πόλης, τότε μας δήλωσε ότι θα το εξετάσει το θέμα!
Όταν επίσης του καταγγείλαμε πως ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες σε περιστατικό που λιμενικοί σταμάτησαν οδηγό (φίλο τους) και με γελάκια του έκαναν παρατήρηση γιατί έκανε αναστροφή και τότε μας είπε ότι το γεγονός είναι σοβαρό και πάλι θα το εξετάσει!.

Φυσικά σαν εκπομπή αντιδρώντας στις καταγγελίες πολιτών, που προσπαθούν συνεχώς να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Λιμεναρχείο (αφού περιμένουν με τις ώρες στην αναμονή), αναγκαστήκαμε να επικοινωνήσουμε "ΖΩΝΤΑΝΑ" ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ με το Λιμεναρχείο ακούγοντας οι ακροατές μας την γνωστή κασέτα της αναμονής.
Όταν αντιλήφθηκαν ότι η επικοινωνία παίζει ζωντανά στην εκπομπή τότε βρέθηκε ΑΜΕΣΩΣ o Λιμενάρχης και έτσι κάναμε την συνομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: