Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δυο γραφικοί (κατά πολλούς) δημοσιογράφοι, μια εκπομπή και μια εφημερίδα.... ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!

Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου...

"ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ"
λέει το γνωστό παλιό άσμα...

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις για να δείτε ποια είναι η κατάντια αυτού του τόπου που λέγεται ΣΑΜΟΣ, φθάσαμε στο σημείο, να δίνουν λύσεις (μετά από αφόρητη πίεση) 2 δημοσιογράφοι, μια εκπομπή και μια εφημερίδα!!!Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι μέχρι τώρα.....


1. Το Λιμενικό Ταμείο Σάμου (μετά από σειρά εκπομπών και δημοσιευμάτων) να έχει αντικαταστήσει το ρημαγμένο στέγαστρο που υπήρχε στο Λιμάνι της Σάμου με καινούριο, χωρίς βέβαια να έχει προνοήσει να τοποθετήσει και καθίσματα να κάθονται οι ταξιδιώτες!

2. Και πάλι μετά από ραδιοφωνικές "φωνές", πριν από λίγες ημέρες εδέησε ο κ. Σαπουνάς να τοποθετήσει και καθίσματα!!!

3. Επί 8 μήνες φωνάζαμε για μια κατεστραμμένη δέστρα στο Λιμάνι της Σάμου και ο κ. Σαπουνάς εδέησε να την αλλάξει (αφού πρώτα διατυμπάνιζε ότι δεν την αλλάζει γιατί το λέει ο Νέγρης με τον Γαρυφάλλου)!!!
Σημειωτέον ότι την δέστρα την είχε όλους αυτούς τους μήνες στο Λιμάνι, μέσα σε ένα κουτί!!!

4. Επί 6 μήνες φωνάζαμε από ραδιοφώνου και εφημερίδας και στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά και στο Λιμεναρχείο, ότι υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο κατασχεμένο αυτοκίνητο στην "βιτρίνα" της πόλης (Λιμάνι) και μπροστά στο Λιμεναρχείο και κανείς δεν το απομάκρυνε! Τελικά το πήραν!

5. Επί 1 χρόνο φωνάζουμε για τα μπλόκια που κατασκευάζουν παράνομα (χωρίς να έχει απόφαση η κατασκευάστρια εταιρία) στο Λιμάνι του Μαλαγαρίου, με τις όποιες καταστροφές έχουν γίνει εκεί και τελικά εδώ και λίγες ημέρες απομακρύνουν τα μπλόκια!!!

6. Μετά τις φωνές και τα δημοσιεύματα, κάποιοι "εγκέφαλοι" έκριναν σκόπιμο σαν τους κλέφτες, να πάνε να συνεχίσουν να φτιάχνουν τα υπόλοιπα μπλόκια στην περιοχή Μερτζίκι, χρησιμοποιώντας παράνομη και παράτυπη απόφαση που τους έδωσε το αναρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο Βαθέος!!!
Όταν αρχίσαμε να φωνάζουμε και για αυτό το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που γίνεται εκεί στο Μερτζίκι, μαθαίνουμε πως η εταιρία είναι έτοιμη να τα μαζέψει και να φύγει!

7. Όταν αρχίσαμε να φωνάζουμε για το μεγάλο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που γίνεται στην περιοχή του Κότσικα με τις μεγάλη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών από την Μητρόπολη Σάμου, προκαλέσαμε την παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και Λ. Ρακιντζή!!!
Αμέσως μετά οι εξελίξεις εκεί ήταν και θα είναι τραγικές για πολλούς, όπως η Μητρόπολη, ο Δήμος Βαθέος, η Νομαρχία, η Διεύθυνση Δασών και πολλοί άλλοι!
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι... 1500 Ευρώ πρόστιμο στη Μητρόπολη από την Νομαρχία Σάμου, 3800 Ευρώ πρόστιμο προς την Μητρόπολη από την Κτηματική Υπηρεσία Σάμου και διακοπή εργασιών στην οικοδομική άδεια του Δεσποτικού μετά από παρέμβαση που προκαλέσαμε, της Πολεοδομίας Σάμου.

8. Εδώ και πάνω από 1 χρόνο φωνάζουμε για την περίεργη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Βαθέος ΟΜΟΦΩΝΑ για να ανοίξει ένα δημοτικό δρόμο μέσα από την αναδασωτέα και δασική περιοχή της Γάγκου προς την παραλία του Μπέη, που υποτίθεται θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους της περιοχής και μέχρι τώρα φαίνεται ότι εξυπηρετεί την νεοανεγειρόμενη οικοδομή της Προισταμένης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Νομαρχίας Σάμου κας Πάτρας Κυριακού και το οικοπεδάκι της υπαλλήλου της ΤΥΔΚ κας Σταματίας Χριστοδουλάκη!!!
Αξίζει να σημειώσουμε πως και η Κυριακού αλλά και η Χριστοδουλάκη έχουν υπογράψει συμμετέχοντας σε επιτροπές (πριν) για την διάνοιξη του δρόμου!!!
Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι, να έχει γίνει διακοπή εργασιών στην οικοδομή της Κυριακού (για άλλους λόγους) και να έχει παραπεμφθεί η υπόθεση αυτή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, από την αναφορά των δημοσιογράφων, αλλά και από την Υπουργό κα Μπιρμπίλη!!!

Φυσικά είναι και πάρα πολλά ακόμα τα θέματα που έχουμε ασχοληθεί και που τουλάχιστον εμένα σαν Γαρυφάλλου είναι τιμή μου να με χαρακτηρίζει η επίλυσή τους, από την γραφικότητά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: