Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων επιβατών από την αμέλεια των Λιμενικών!!!


ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ "ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ"
Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου

Λιμανι Πειραιά...
Σε κίνδυνο μπαίνει καθημερινά η ζωή χιλιάδων επιβατών - ταξιδιωτών με το πλοίο "Νήσος Μύκονος" που καθημερινά έρχεται προς την Σάμο!
Αυτό γίνεται από την αμέλεια των Λιμενικών Αρχών στο Λιμάνι του Πειραιά να ελέγχουν τα δεκάδες - εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν φιάλες υγραερίου (γκαζάκια), οινοπνεύματα, χρώματα, φυτοφάρμακα και πολλά υλικά και αρέσκονται μόνο σε μια απλή υπεύθυνη δήλωση του Ν105 των οδηγών που λένε ότι δεν μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία!
Τελευταία φορά που έγινε έλεγχος ήταν από το Λιμεναρχείο ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου ήταν τον Νοέμβριο του 2009 όπου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αφού μετέφερε μέσα στο φορτηγό του 6.500 γκαζάκια, 30 τρίλιτρα δοχεία υγραέριο και 500 λίτρα κηροζίνη!!!!

Λιμενάρχης Σάμου
Την σύλληψη τότε είχε κάνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης όταν έφτασε το πλοίο εκεί και θα πρέπει να δώσει και ο Λιμενάρχης Σάμου εξηγήσεις, πως βλέπει το σχετικό αυτό θέμα. Μέχρι τώρα βέβαια δεν μας έχει απαντήσει σε σχετική μας αίτηση από τις 26 Μαϊου!!!


Φανταζόμαστε πως ο Λιμενάρχης τότε του Ηρακλείου Κρήτης κ. Γεωργέλος δεν ήταν κανένας γραφικός τύπος που προχώρησε σε αυτή την σύλληψη. 
κ. Ν. Γεωργέλος
Διαβάστε τι είχε δηλώσει τότε στα μέσα ενημέρωσης! "... «Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας τέτοιοι ασυνείδητοι άνθρωποι. Έχω χάσει τον ύπνο μου με τη σκέψη τι θα μπορούσε να συμβεί σε ανυποψίαστους επιβάτες. Από την πλευρά μου θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια που μου δίνει ο νόμος. Ίσως η νομοθεσία θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή. Συγχαρητήρια στο τμήμα Ασφαλείας του ΚΛΗ για την επιτυχία αυτή. Εμείς θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους των φορτηγών στο λιμάνι, όμως αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται συγχρόνως και λίγη ανθρώπινη συνείδηση»"
Το φορτίο τότε, επρόκειτο να μπει σε επιβατηγό πλοίο για το Ηράκλειο μαζί με εκατοντάδες επιβάτες!!!
Παρόλο που από τις 26 Μαΐου (πριν από 63 ημέρες) έχουμε κάνει σχετική αίτηση στα αρμόδια υπουργεία (Μεταφορών, Οικονομίας & Ναυτιλίας, Ανάπτυξης κ.α.) κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ενδιαφερθεί να απαντήσει!
Ούτε ακόμα και ο Βουλευτής με τον Νομάρχη Σάμου.
Η μόνη υπηρεσία που έχει απαντήσει είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Ν.Α. Σάμου που δηλώνει αναρμόδια με το θέμα.

Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών, από τους ανευθυνουπεύθυνους!!!

Νομάρχης Λέσβου
Να θυμίσουμε πως τον Νοέμβριο του 2003 στο επιβατηγό πλοίο "ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε τράκτορα φορτηγού όπου μετέφερε οινοπνεύματα!!!

Μιλώντας χθές στο ραδιόφωνο με τον Νομάρχη Λέσβου κ. Βογιατζή σχολίασε πως αν γίνεται κάτι τέτοιο με τα πλοία της Σάμου είναι εγκληματικό και πως στην Μυτιλήνη αυτά τα δρομολόγια γίνονται με πλοία ΡΟ-ΡΟ....



Δεν υπάρχουν σχόλια: