Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Συναντήσεις και επαφές του Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου


Πυθ. Βαρδίκος
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



          Πληθώρα συναντήσεων και επαφών, είχε εχθές, Τρίτη 27 Ιουλίου 2010, ο βουλευτής του νομού Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τα νησιά μας και με τα οποία ο βουλευτής ασχολείται αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα:

§          Στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Σταύρου Αρναουτάκη, συναντήθηκαν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης,  η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Β. Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, η Βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή και ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος και συζήτησαν ένα ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που επεξεργάστηκε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Το πρόγραμμα, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί στη Σάμο κατά το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.
§          Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Θάνου Μωραΐτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακούς Διευθυντές. Δρομολογήθηκε η τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου που παραμένει χωρίς αλλαγές από το 1995. Η τροποποίηση θα υλοποιηθεί από το ΓΠΣ του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου, η διαδικασία μπορεί, όμως, να ξεκινήσει με συνεργασία και των τεσσάρων σημερινών Δήμων. Συζητήθηκε, ακόμη, η παράταση της λειτουργίας των λατομείων.
§          Ο Βουλευτής συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Γιάννη Πυργιώτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Βαθέος. Για το θέμα θα υπάρξουν γρήγορα εξελίξεις.
§          Τέλος, ο Βουλευτής είχε επαφές με παράγοντες της Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού μας με τον Πειραιά και στο θέμα αυτό υπάρχει κινητικότητα.  

Για τις εξελίξεις σε όλα τα ανωτέρω ζητήματα θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: