Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Καταγγελία για το Λιμεναρχείο Πειραιά...! Κινητές βόμβες θαλάσσης προς την Σάμο!!!


Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου

Κάνουν ΟΛΟΙ την πάπια!!!


Λίγες ημέρες πριν από τα 10χρονα της θλιβερής τραγωδίας του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" με τους 80 νεκρούς, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τις ζωές των ταξιδιωτών!!!


ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Έχουν περάσει 60 ημέρες (26 Μαΐου 2010) από τότε που έκανα μια αίτηση προς τον Βουλευτή Σάμου, τον Νομάρχη Σάμου, τον Λιμενάρχη Σάμου, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Διεύθυνση Ανάπτυξης Νομαρχίας Σάμου, το Τμήμα Εμπορίου της Νομαρχίας Ο Αιτών σχετικά με το πως γίνονται τα τελευταία 10 χρόνια οι μεταφορές των εύφλεκτων υλικών ακτοπλοϊκώς στη Σάμο!
Η μέχρι τώρα εξέλιξη αυτής της αίτησης είναι ΚΑΝΕΝΑΣ (εκτός από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας που μας απάντησε πως είναι αναρμόδια για το θέμα) να μην δώσει σημασία σε αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Ένα μόνο καράβι έρχεται στη Σάμο (Νήσος Μύκονος) και ο καθένας μπορεί να μπαίνει με το φορτηγό του μέσα για να ταξιδέψει με το εμπόρευμά του με μια απλή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν κουβαλά εύφλεκτα υλικά !!!!!!!!!!!!!

Έτσι κανένα Λιμενικό όργανο στον Πειραιά δεν μπαίνει στη διαδικασία να ψάξει αν αυτοί που δηλώνει ο οδηγός του φορτηγού είναι αληθές!

Επαναπαύονται έτσι σε αυτό και αν τιναχτεί στον αέρα το καράβι θεωρούν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη γιατί έχουν την υπεύθυνη δήλωση στα χέρια τους.
Από την άλλη οι ταξιδιώτες θεωρούν ότι κάνουν ένα ασφαλές ταξίδι και....βάρδα μην γίνει το κακό!

Διαβάστε όλη την αίτηση εδώ:


"Σάμος 26 Μαϊου 2010 ΑΡΙΘΜ/ΠΡΩΤΟΚ ΔΙΕΥΘYΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν.Α. ΣΑΜΟΥ 283/26-5-2010

ΑΡΙΘΜ/ΠΡΩΤΟΚ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΑΜΟΥ 2212/26-5-2010

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΑΜΟΥ

Κοιν: Βουλευτή Σάμου

Νομάρχη Σάμου

Λιμενάρχη Σάμου

Υπουργείο Υποδομών,

Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υπουργείο Αγροτικής

Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τμήμα Εμπορίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου

ΑΙΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε έρευνα

Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε τα τελευταία χρόνια (10 π.χ.) στον Νομό της Σάμου πως γίνονται και με ποιες διαδικασίες (ακτοπλοϊκώς) οι μεταφορές των εύφλεκτων υλικών για την τροφοδοσία του Νομού.

Αναφέρομαι σε υλικά όπως εκρηκτικά κυνηγετικά είδη, αέρια πεπιεσμένα η υγροποιημένα, (γκαζάκια, αποσμητικά, κολόνιες), εύφλεκτα υγρά (π.χ οινόπνευμα, χρώματα, διαλυτικά), διαβρωτικές ουσίες, διάφορα χημικά καθαρισμού, φυτοφάρμακα και δηλητήρια. Στην ίδια κατηγορία υπάγονται οι φιάλες υγραερίου, τα καύσιμα σε βαρέλια, ο ασβέστης, το τριφύλλι και τα συναφή φορτία, το υδροξείδιο του νατρίου και του καλίου, οι φιάλες οξυγόνου, το πρωτοξείδιο του αζώτου σε κατάσταση αερίου, τα υγροποιημένα αέρια, οι ελαιοπυρήνες, οι ξυλάνθρακες, τα φυσίγγια ασφαλείας και τα λιπάσματα. και πολλά άλλα που όπως γνωρίζετε έχουν το ενδεικτικό σήμα της φλόγας που παραπέμπει σε εύφλεκτο υλικό.

Μην ξεχνάμε την φωτιά που ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2003 εν πλω στο επιβατικό πλοίο «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» σε επικαθήμενο τράκτορα φορτηγού που περιείχε εύφλεκτα υλικά.

Οι λόγοι που ζητώ να μου χορηγήσετε τα παραπάνω αντίγραφα είναι για δημοσιογραφική έρευνα.


Ο Αιτών Γαρυφάλλου Γεώργιος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: