Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Στο πόρταλ της "Ζούγκλας" η Προϊσταμένη της Νομαρχίας κ. Πάτρα Κυριακού...

Η προϊσταμένη έχτισε παράνομα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 11:24

Ηλιοπούλου Ελένη

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Βιομηχανίας της Νομαρχίας Σάμου, Πάτρα Κυριακού, έβγαλε οικοδομική άδεια, για να χτίσει και εκείνη το δικό της σπιτικό στην περιοχή Γάγγου στο Βαθύ της Σάμου. Όμως, αν και η πολεοδομική άδεια προέβλεπε να κατασκευαστεί ένας όροφος, εκείνη κατασκεύασε δύο.
Τώρα και μετά από καταγγελία που έγινε εις βάρος της στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέοντα Ρακιντζή, ο κατασκευαστής σκέφτηκε να μπαζώσει τον πρώτο όροφο, όπως ξεκάθαρα δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Ο μηχανικός - προφανώς κατ' εντολή των ιδιοκτητών - προσπάθησε να καλύψει την παρανομία, προκειμένου το κτίσμα να συμβαδίζει με τα στοιχεία που αναγράφονται στην οικοδομική άδεια…

Όμως παρανομίες δεν σταματούν εκεί.


Το 2009, ο Δήμος Βαθέος και η Ν.Α. Σάμου αποφασίζουν τη «Διάνοιξη δρόμου από πλαζ Γάγγου προς Μπέη του Δήμου Βαθέος».

Ο δρόμος, που τελικά κατασκευάστηκε, πέρασε μέσα από ιδιωτική ιδιοκτησία, που ανήκει στο Κέντρο Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων – Ίδρυμα οικογένειας Νικολάου Πανά, χωρίς να υπάρχει κανένα έγγραφο, το οποίο να παραχωρεί μέρος της ιδιοκτησίας προς τον δήμο και χωρίς να έχει γίνει απαλλοτρίωση.


Ο Δήμος Βαθέος προχώρησε στη διάνοιξη, παραβλέποντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, κόβοντας παράλληλα και δεκάδες πεύκα.
Πριν από μερικά χρόνια, η Διεύθυνση Δασών της Νομαρχίας Σάμου είχε απαγορεύσει στον Δημήτρη Χατζηανδρέου, επιχειρηματία στο τομέα του τουρισμού, να κατασκευάσει σ’ εκείνο το σημείο ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς η περιοχή είχε κριθεί αναδασωτέα!


Τότε, ο κ. Χατζηανδρέου ακύρωσε την αγοροπωλησία της έκτασης που είχε κάνει και επέλεξε ως τόπο κατασκευής της τουριστικής του μονάδας το Κοκκάρι της Σάμου. Αυτό δηλαδή που τότε απαγορευόταν, τώρα επετράπη!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Γιάννη Νέγρη, ο οποίος κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στον κ. Λέοντα Ρακιντζή, με επιστολή του στις 4 Ιουνίου 2010, τελικά διαπιστώθηκε ότι αυτός ο δρόμος, που ανοίχτηκε παράνομα, κατέληξε στην ιδιοκτησία της κ. Πάτρας Κυριακού! Σύμπτωση;

Πηγή φωτό: aegaio.blogspot.com

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: