Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Νέα τουρκική αυθαιρεσία στο Αιγαίο

«Απαγόρευσε» η Άγκυρα στις ελληνικές Αρχές να σώσουν Έλληνα αλιέα στα Ψαρά, ισχυριζόμενη ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, πέραν του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία. Αυτό, τουλάχιστον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρεται σε ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε η Τουρκία στις 12:34, το μεσημέρι της Παρασκευής.


Οι έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή των Ψαρών ξεκίνησαν την Πέμπτη. Ένας 69χρονος ψαράς έφυγε τα ξημερώματα με το σκάφος του, αλλά αργά το απόγευμα δεν είχε επιστρέψει και η οικογένειά του ενημέρωσε το Λιμενικό.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε γίνει γνωστή κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών για την τουρκική πρόκληση.

Εντύπωση προκαλεί, ότι η ΝΟΤΑΜ εξεδώθη την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, χαρακτήριζε ως «αποκυήματα φαντασίας» δημοσιεύματα περί «διαχωρισμού» του Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: