Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πως ο Σηφουνάκης έλυσε το δίλημμα Βγενόπουλου!


του Γιώργου Παπανικολάου
Δημοσιεύθηκε: 20:42 - 20/04/10


Yπό άλλες συνθήκες ίσως το θέμα που διαβάζετε να «κοσμούσε» απλώς την παρασκηνιακή στήλη του Euro2day.gr. Ωστόσο η σοβαρότητα της κατάστασης που ζούμε δεν το επιτρέπει, καθώς η εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών πρώτης γραμμής, σε τέτοιου είδους κωμικοτραγικά φαινόμενα, δίνουν στον πολίτη μια γεύση της κρατούσας νοοτροπίας μεταξύ σημαντικής μερίδας του πολιτικού κόσμου, που πρέπει επιτέλους να αλλάξει.
Έχουμε λοιπόν και λέμε. Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι το 2001, μετά τις πυρκαγιές στη Σάμο, η Marfin έκανε δωρεά 50 εκατ. δραχμών για την ανασύσταση του καμένου ελαιώνα.
Και πρόσθεσε καυστικά ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για το αν υλοποιήθηκε τελικά η συγκεκριμένη αναδάσωση, από τον τότε αρμόδιο υπουργό Αιγαίου κ. Σηφουνάκη.
Σημείωσε δε ότι και σε πρόσφατη συνάντηση τους, ρώτησε ευθέως τον κ. Σηφουνάκη, νυν υφυπουργό Μεταφορών, τι έγινε τότε με τα χρήματα κι αν υλοποιήθηκε το έργο, χωρίς να πάρει συγκεκριμένη απάντηση για το που πήγαν τα λεφτά.
Η συνέχεια δόθηκε στο «μπρίφινγκ» του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, μετά από σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.
Θα περίμενε κάποιος ότι ο κ. Σηφουνάκης γνωρίζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξης Βγενόπουλου θα είχε ενημερώσει τον κ. Πεταλωτή για το τι ακριβώς έγινε με τη συγκεκριμένη δωρεά.
Ωστόσο, ο δημοσιογράφος εισέπραξε την εξής απίστευτη απάντηση:
«Για τον κ. Σηφουνάκη, όπου υπάρχει συγκεκριμένη αιτίαση, ο κ. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι τότε, στις πυρκαγιές στη Σάμο, δέχθηκε τον κ. Βγενόπουλο, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες (sic) Τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εκείνες τις πυρκαγιές όπου οι προσπάθειες ήταν πολύ σημαντικού αποτελέσματος (ξανά… sic) . Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε κατέβαλε.(!) Δεν προσκόμισε στον κ. Σηφουνάκη κανένα παραστατικό και οτιδήποτε που να έχει σχέση με αυτό το ποσό. Από κει και πέρα, εάν παρέδωσε το ποσό αυτό σε άλλους φορείς, είναι άλλο ζήτημα».
Μετά από αυτό ο δημοσιογράφος, όπως ήταν επόμενο, ρώτησε:
«Από τη στιγμή που δεν κατέβαλε, αλλά λέει ότι το έδωσε, θα κινηθείτε εναντίον του, ο κ. Σηφουνάκης, η κυβέρνηση, ενός επιχειρηματία που λέει ότι έδωσε λεφτά και κάπου φαγώθηκαν;»
Κι ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Αυτό, κατά την κρίση, θα υπάρχει και η ανάλογη ενέργεια».(!!)
Oι επόμενες εξελίξεις θα είχαν έντονα το κωμικό στοιχείο αν δεν ενείχαν τόσο τραγικά στοιχεία για την σοβαρότητα της διακυβέρνησης της χώρας μας και ιδίως για τον υπουργό της κ. Σηφουνάκη, που «ενημέρωσε» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το τι… δεν έγινε με την δωρεά.
Διότι, δυστυχώς για τον κ. Σηφουνάκη, υπάρχουν όχι μόνον το Δελτίο Τύπου και φωτογραφία της συνέντευξης Τύπου (που συνοδεύει το παρόν άρθρο), στην οποία ο ίδιος ήταν πλάι-πλάι με τον κ. Βγενόπουλο και ανακοινώθηκε η δωρεά της Marfin, αλλά και φωτοτυπία της επιταγής των 50 εκατ. δρχ, με ημερομηνία 21-02-2001, λίγες μέρες δηλαδή μετά την συνέντευξη Τύπου.
Την οποία φωτοτυπία προφανώς και εξακολουθεί να κατέχει στα αρχεία του ο όμιλος, όπως ήταν άλλωστε εντελώς… αναμενόμενο.
Κάπως έτσι, λύθηκε πολύ γρήγορα το ερώτημα των περισσοτέρων, πως είναι δυνατό να λέει ένας επώνυμος επιχειρηματίας σε εκπομπή της τηλεόρασης ότι ο όμιλος του έχει κάνει μια δωρεά, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ουδείς τον ενημέρωσε για την κατάληξη των χρημάτων του, αν δεν την έχει κάνει.
Θα μπορούσαμε να πούμε χαριτολογώντας ότι , μετά τις σημερινές «διαβεβαιώσεις» Σηφουνάκη προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την άμεση κατάρριψη τους, μάλλον λύνεται εκ των πραγμάτων και το «δίλημμα» που έθεσε μόλις χθες, ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος.
Αν δηλαδή ο κ. Σηφουνάκης είναι... «δόλιος ή βλάξ».
Απομένουν όμως δύο σοβαρά ερωτήματα:
-Τι έγιναν τελικά τα χρήματα αυτής της δωρεάς; Το λέμε αυτό μιας και ο τότε αρμόδιος υπουργός έκανε μεν τη… φανφάρα της συνέντευξης αλλά τώρα δεν θέλει να ξέρει που πήγαν τα λεφτά.
-Και το σημαντικότερο- κατά πόσον επιτρέπεται σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση σε τραγελαφικές καταστάσεις, με ευθύνη ενός προβεβλημένου μέλους της.
Εν ολίγοις, το καλύτερο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Σηφουνάκης, είναι να πάει σπίτι του,
ώστε να διευκολύνει και τη θέση της υπόλοιπης κυβέρνησης, το κύρος της οποίας έπληξε βάναυσα.
ΥΓ (απορίας): Καλά ο κ. Σηφουνάκης τον «διαβεβαίωσε» τον κ. Πεταλωτή, ο δεύτερος όμως δεν έκανε τον κόπο να το σκεφτεί λίγο το θέμα, πριν πέσει στη… λούμπα;

http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: