Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Από τον ΟΓΑ ανακοινώθηκαν τα Προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2010


1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Περιλαμβάνει 8/ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 160.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που

έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η

κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η

κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ' εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.
Διάρκεια προγράμματος από 1-6-2010 έως 31-12-2010.


2.ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις), οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία, τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 30.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Επιδοτείται με ένα σταθερό ποσό από τον ΟΓΑ (130 Ευρώ/άτομο) και το ποσό της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή της εκδρομής και δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 20 ΕΥΡΩ κατ' ανώτατο όριο ανά άτομο ανά εκδρομή, αφαιρούμενης της επιδότησης του ΟΓΑ. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.

Διάρκεια προγράμματος από 1-6-2010 έως 31-12-2010.



3.ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Περιλαμβάνει 5/θήμερο ταξίδι στην Κύπρο (4 διανυκτερεύσεις) αεροπορική μεταφορά, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (με πρωινό και ημιδιατροφή), καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και τουριστικές περιηγήσεις, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων. Τη διοργάνωση του ταξιδιού, θα αναλάβει τουριστικό γραφείο, μετά από διενέργεια διαγωνισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προμηθειών του Δημοσίου. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 5.000 αυτοτελώς απασχολούμενους νέους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους (ατομικό πρόγραμμα). Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.

Tό πρόγραμμα θα διαρκέσει από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2010.


4.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΩΝ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΠΛΟΩΝ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝ)

Περιλαμβάνει 4/ήμερες κρουαζιέρες (3 διανυκτερεύσεις), σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Παρέχει στους συμμετέχοντες δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια (αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά), πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου) και διαμονή σε δίκλινες καμπίνες. Απευθύνεται σε 5.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους , χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Τη διοργάνωση των κρουαζιέρων θα αναλάβει Ταξιδιωτικό Γραφείο, μετά από διενέργεια διαγωνισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προμηθειών του Δημοσίου. Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από Ιούνιο έως και Νοέμβριο του 2010.

5.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Απευθύνεται σε 200.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων (αξίας 20 ΕΥΡΩ) μαζί με τον κατάλογο των Βιβλιοπωλείων- Εκδοτικών Οίκων που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ/ΛΑΕ από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Διάρκεια προγράμματος από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του 2010 ή μέχρις εξαντλήσεως των Δελτίων Αγοράς Βιβλίων.

6.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

Τα δελτία Θεάματος θερινής περιόδου 2010 και χειμερινής περιόδου 2010-2011 θα διανεμηθούν σε 100.000 δικαιούχους του ΟΓΑ από τον Ιούνιο 2010 και μέχρις εξαντλήσεως αυτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της "Αγροτικής Εστίας", διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.

1.ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΠ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ Ν.Α ΣΑΜΟΥ.

2.Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(4)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: