Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Μετατάξεις 15 χιλιάδων μονίμων υπαλλήλων και απομάκρυνση 35 χιλιάδων συμβασιούχων

...φέρνει ο "Καλλικράτης" σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας. Άμεσα οι τελικές αποφάσεις από το επιτελείο του ΥΠΕΣ.

Το επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν γίνουν οι ανακοινώσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς θέμα ημερών είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει θέσει τον "Καλλικράτη" στο κέντρο των μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ απαρέγκλιτα φαίνεται να τηρείται ο στόχος για δραστικό περιορισμό των ΟΤΑ, ώστε ο τελικός αριθμός τους να μην ξεπεράσει τους 370. Ωστόσο, πέραν της αλλαγής εκ βάθρων που η διοικητική μεταρρύθμιση θα φέρει στο "χάρτη", μεγάλες αλλαγές θα έρθουν και για την εργασιακή κατάσταση χιλιάδων Ελλήνων.

Υπολογίζεται ότι πρέπει άμεσα να γίνουν μετατάξεις 15.000 μονίμων και απολύσεις 35.000 συμβασιούχων, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις νομαρχίες στους δήμους και τις συγχώνευση τεσσάρων χιλιάδων νομικών προσώπων των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, οι μόνιμοι υπάλληλοι των 54 νομαρχιών που καταργούνται θα πρέπει εντός 60 ημερών να επιλέξουν αν θέλουν να μεταταγούν στους νέους δήμους ή στις 13 αιρετές περιφέρειες.

Για τους συμβασιούχους, ο δρόμος της εξόδου, θα γίνει με τη μη ανανέωση της σύμβασής τους. Αυτή τη "μοίρα" θα έχουν 35.000 συμβασιούχοι που αυτή τη στιγμή απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο.

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: