Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ένας νομάρχης προκλητικός!


Όχι μόνο κωμωδία...αλλά σε φιάσκο κατέληξε η χθεσινή σύσκεψη του Σ.Ν.Ο.Π.Π.

Από σήμερα ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΥΜΕ!!!

Ανικανότητα της Νομαρχίας, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου για άμεση επίλυση του προβλήματος της πλημμυρίδας; σύμφωνα με δήλωση του Νομάρχη Σάμου κ. Μαν. Κάρλα!
Μάλιστα δέχτηκε και τα "πυρά" του Δημάρχου Βαθέος κ. Πετρούσκα λέγοντας του πως είναι "βλάκας που κάθεται και ασχολείται, αλλά τα θέλει ο κώλος του'' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου!!!

Προσπέρασαν την πιο σοβαρή πρόταση που έπεσε στο "τραπέζι", του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γ. Στάντζου, που δήλωσε πως βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2007/60/ΕΚ που μιλά για έκτακτες περιπτώσεις τέτοιων φαινομένων στην Ανατολική Μεσόγειο και ΑΜΕΣΗ αντιμετώπισή τους από το ΥΠΕΧΩΔΕ.......ο κ. Νομάρχης το απέρριψε, αφού όπως είπε το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ανίκανο να κάνει τέτοια έργα και μελέτες και μόνο η Νομαρχία μπορεί να τα κάνει!!!!!!!!!!!!!

Σφοδρή επίθεση του Δημάρχου κ. Πετρούσκα στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Σαπουνά που του ζήτησε να παραιτηθεί δίνοντας οσμή πολιτικής αντιπαράθεσης!

Η μόνη άμεση; αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η σύνταξη μελετών! και να αρχίσουν έργα από τον Οκτώβριο (τότε δεν έχουμε εκλογές;;; λέμε εμείς) ώστε να υπάρξει λύση.

Αυτή η πρόταση έφερε αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες με χαρακτηριστική αυτή του κ. Βασ. Λοίζου που είπε προς όλους: "Οι μελετητές χρεώνουν όσο περνάνε οι μήνες, ενώ εμείς χρεωνόμαστε"!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικα δεν βαζετε μυαλο με τιποτα ετσι????
λες και χθες δεν εισασταν εκει και δεν ακουσατε τι εγινε!!!!
να ξερετε όμως οτι ο κόσμος και κρίση εχει και μυαλο οποτε οι προβοκατσιες σας πέφτουν στο κενό!!!!μόνο κατι λίγοι ομοιοι σας πιστευουν αυτα που λέτε...

και κατι ακόμα...χθες ειχατε μοναδική ευκαιρια να βγειτε και να πείτε τη γνωμη σας και τις απόψεις σας... όμως εσεις προτιμησατε να τα λέτε στα πηγαδάκια που κάνατε στο βάθος χωρίς καν να ακουτε αυτα που ελεγαν οι ειδικοί...και μετα βγαινετε και γραφετε ότι σας κατεβαινει στο μυαλό.

τις ποιο σωστες κουβέντες τις είπαν χθες ο Κος Δημαρχος. Ο Κος Νομάρχης και ο πρόεδρος των ξενοδόχων και τους συγχαίρω!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥς ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥς...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κος Λοιζος το μόνο που τον ενδιαφερει είναι να μην φυγει το λιμάνι από διπλα του γιατι ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ετσι θα ζημιωθει το ξενοδοχείο του και το μαγαζί του...όπως επίσης και ο γειτονας του και πρωην πρόεδρος του Λ.Τ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Aγαπητέ κύριε ή κυρία και κρίση έχουμε και ακούσαμε... και όσον αφορά τα πηγαδάκια είναι μοναδικό μας δικαίωμα και επιλογή μας να μιλάμε σε όποια πηγαδάκια θέλουμε.
Για το "πηγαδάκι" άραγε με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Στάντζο είστε σύμφωνος;
Οσον αφορά το άλλο που αναφέρετε δεν περιμέναμε καμμιά μοναδική ευκαιρία να βγούμε και να πούμε την γνωμη μας αφού ο ρόλος μας δεν είναι αυτός.
Ο ρόλος μας και η δουλειά μας είναι αλλού και εκεί εκφράζουμε την άποψή μας και αυτό που πιστεύουμε...που σε άλλους αρέσει και σε κάποιους άλλους όχι.

Τον χαρακτηρισμό περι προβοκάτσιας σας τον επιστρέφουμε.... αφού γνωστό το παιχνίδι σας αυτό.

Για να μπορέσει ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα ασφαλή και να καταλάβει και τον δικός σας ρόλο και τον δικό μας, σας προκαλούμε να βγάλετε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της χθεσινής σύσκεψης στον αέρα για να δούμε και τελικά και το πόσο οργανωμένοι είσαστε.
Τωρα όσα λέτε και όσα λέμε είναι με την σκοπιά που τα βλέπετε/ουμε ο καθένας.

Επειδή δεν εκπροσωπώ ούτε τον κ. Λοιζο αλλά ούτε και τον γείτονά του, θα σας πω την δική μου άποψη σε αυτά που άκουσα.

Ο κ. Λοίζος δεν άκουσα πουθενά ότι δεν θέλει να πάει το λιμάνι απέναντι...απεναντίας είπε ότι ευχαρίστως να πάει (μάλιστα ο συνάδελφός του κ. Μαυρατζώτης και αυτός δήλωνε χθες το ίδιο) ενώ για τον γειτονά του να σας πως κάτι που σκέφτομαι... όσο μπορεί να σας βοηθήσει αυτό.

Σαν μοναδικός εκπρόσωπος της εταιρίας που κάνει τα ακτοπλοικά δρομολόγια στην Σάμο μήπως θα ήταν πιο συμφέρον αύριο το πρωί το λιμάνι να πάει στο Μαλαγάρι και έτσι να κόβει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ εισιτήρια;;;;

Και εξάλλου όταν προκλήθηκε ο Νομάρχης να κατονομάσει ποιοι είναι η μειοψηφία που δεν θέλει να πάει το Λιμάνι απέναντι, γιατί είπε ότι δεν είναι επί του παρόντος να πούμε τέτοια πράγματα και για άλλο θέμα ήρθαμε να συζητησουμε εδώ......και λίγο πρίν έβαλε Ο ΙΔΙΟΣ στο τραπέζι το θέμα αυτό, λέγοντας πως έπρεπε να πάει το λιμάνι στο Μαλαγάρι και διαφορα άλλα τέτοια;;;;

Τι από τα 2 ισχύει;;;

Και σας προκαλώ και πάλι βγάλτε τα πρακτικά της χθεσινής οργανωμένης; σύσκεψης του Σ.Ν.Ο.Π.Π. στον ΑΕΡΑ

Αν μπορείτε βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

εννοειται πως δεν συμφωνω με κανενα πηγαδάκι!!!!σε τετοιες συναντησεις ότι εχει να πει ο καθενας πρεπει να το λέει ανοιχτα...

για τα πρακτικα επίσης εννοείται ότι δεν τα εχω μιας και παρεβρέθηκα ώς απλός ακροατής και όχι ως γραματέας!!! όμως θυμάμαι πολύ καλα τι άκουσα

αφου τους ξενοδόχους της παραλίας δεν τους πειραζει να πάει απεναντι το λιμανι τότε γιατι αρχιζαν και φωναζαν χθες μόλις τεθηκε το θεμα???? τι κανει νιαου νιοαυ στα κεραμυδια????μήπως σκύλος που μαθαίνει ξενες γλώσσες????δεν νομίζω????ειναι γνωστο πόσο προσπαθούν και οι 2 για να μην αλλαξει το υπαρχων καθεστός για ευνόιτους λόγους!!!!
μάλλον αλλα ακουσατε εσεις ή ίσως να μην είμασταν καν στην ιδια συσκεψη!!!

όσο για τον "γείτονα" και πρωην εργοδότη σας(ίσως και νυν...δεν το γνωρίζω αυτό) το προβλημα του δεν είναι τα εισιτηρια των πλοίων της γραμμής αλλα κάτι άλλο...τα εισιτηρια προς τουρκία τα οποια μοσχοπουλάει όταν πανικόβλητοι οι επιβάτες βγαίνουν από το πλοιο της γραμμης και προσπαθούν να προλάβουν το καραβάκι που πάει τουρκία. μαλιστα πολλες φορες τυχαίνει το καραβακι να καθυστερει επίτηδες γι αυτο το λογό με τους επιβάτες που ειναι ήδη μέσα να περιμένουν πολλες φορές και για πάνω από μια ωρα. μην μου πείτε ότι ποτε δεν εχετε δει αυτο το φαινόμενο με τις ταμπέλες "HURRY UP"????

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Μαλλον αγαπητε/η σε διαφορετικές συσκέψεις παρεβρεθήκαμε. Έχεις δικιο
Γιατί τους ξενοδόχους τους άκουσα (Λοιζος) να διαμαρτύρονται όχι να μην παει το λιμανι απέναντι αλλά το ότι ο Νομάρχης κάλεσε τον κόσμο για άλλο θέμα εκεί και προσωποποιησε το πρόβλημα που υπάρχει αναφερόμενος στον πόλεμο που του κάνουν τα ραδιοφωνα, τα μπλογκ, κ.α.
Χαρακτηριστικό αυτό που του είπε ο κ. Λοίζος. Εκει όπως λέτε ησασταν κ το ακούσατε.
"κ. Νομάρχα, εσείς δεν βιώνετε το πρόβλημα. Λέτε για μελέτες και όλους αυτούς τους μήνες οι μελετητές θα χρεώνουν και εμείς θα χρεωνόμαστε με τα δάνεια που έχουμε, πάρει"
Ακούσατε κατι άλλο.......στην άλλη σύσκεψη που είχατε πάει;

Και επαναλαμβάνω όταν προκλήθηκε ο Νομάρχης να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν, τότε θυμηθηκε ότι δεν ειναι επί του παρόντος το θέμα!

Και εντάξει πέστε ότι συμφωνούμε με αυτά που λέτε για τα τουρκικά καραβάκια.
Αν παει απέναντι δηλαδή δηλαδή που το δύσκολο για τον "γείτονα" να εξακολουθούν να περιμένουν και πάλι 1 ώρα για να φύγουν;

Όσο για τους δικούς σας ισχυρισμούς περί αφεντικών μιας και επιμένετε δεν ρωτάτε το δικό σας αφεντικό που ξέρει καλύτερα;

Τέλος αγαπητέ/η...επειδή εκθειάζετε στην αρχή των σχολιων σας 3 συγκεκριμένους ανθρώπους, πως είπαν τις πιο σωστές κουβέντες εκεί....ακόμα ηχούν στα αυτιά μου αυτά που άκουσα από τον Δήμαρχο κ. Πετρούσκα (αναφερόμενος στον Νομάρχη και απευθυνόμενος σε όλο το ακροατήριο) "αυτός ο βλάκας φταίει που κάθεται και σας ακούει. τα θέλει ο κώλος του"!!!

Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου "αύριο" τι γίνεται για το πρόβλημα πέρα των μελετών, ο Νομάρχης του απάντησε "Αγναντεύουμε"!!!

Όσο για τον 3ο κ. Κυριαζή είπε να πούμε ψέματα στους τουρίστες ότι όλα είναι καλά στο Βαθύ.... Μην ακούτε που λένε για νερά και σκατά και ελάτε σε αυτόν τον πανέμορφο τουριστικό προορισμό!
Τώρα αν θα έρθουν θα τους βγάλουμε τρελλούς όταν η μύτη τους οσφρύζεται SKATOBOSS (κολώνια).
Αυτό είναι τουριστική "πολιτική";

Κατά την γνώμη σας αυτοί οι 3 είπαν τις πιο σωστές κουβέντες!

Εδω σηκώνω τα χερια!

Υ.Γ. Με τον κ. Ζάχαρη αλήθεια δεν συμφωνείτε ότι είπε τίποτε κάτι σωστό;

Ανώνυμος είπε...

πάντως μεσα σε αυτους που δεν θέλουν να παει απεναντι το λιμάνι είναι κι αυτοι που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι...

όσο για τα λεγομενα του Κου Κυριαζη δεν είπα να πουμε ψεματα!!! απλα να μην βγαζουμε τα μάτια μας μόνοι μας στο όνομα της δήθεν απόλυτης ενημέρωσης...

καληνυχτα

Ανώνυμος είπε...

πάντως σίγουρα μέσα σε αυτούς που ΔΕΝ θέλουν να πάει απεναντι το λιμάνι είναι αυτοί που με τόσο πάθος υπεσπίζεσαι!!!

όσο για τα λεγόμενα του Κυριαζη δεν είπα να λέμε ψεματα!!!
απλά να μην βγάζουμε μόνοι μας τα ματια μας στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης...
ας ερθουν πρώτα οι ξένοι το Μαιο και ΑΝ , λεμε ΑΝ υπάρχει και τότε πρόβλημα τότε θα τους εξηγήσουμε και θα τους πούμε την αλήθεια...ΌΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!!!

κι ενα τελευταιο...αν δεν ερχεται κόσμος στο βαθυ σιγουρα δεν φταιει ούτε η πλυμμυρα ούτε τα εργα του βιολογικού( το οποία σημειωτεον αν δεν γκρινιαζαμε την πρωτη χρονια να φυγουν τωρα θα είχαν τελειωσει και ίσως να είχε ολοκληρωθει ο βιολογικός και να μην τσαλαβουτουσαμε στα σκατονερα τωρα)...αλλα πραγματα φταινε!!!!

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Άλλα πράγματα φταίνε συμφωνώ.
Αυτοί που δεν φταίνε σίγουρα είναι ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος που έχουν φέρει τον τόπο τόσα χρόνια μπροστά που εμείς οι αχάριστοι δεν τα βλέπουμε γιατί είμαστε προβοκάτορες ;)

Καληνυχτα!