Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Και που πήγαιναν τα λεφτα χωρίς προγραμματικές συμβάσεις από το 2004 και μετά κ. Νομάρχα;

Σάμος , 18-3-2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ.Πρωτ:ΟΙΚ.ΓΝ. 573

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Π Ρ Ο Σ:

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο-Δερβενακίων και •Υπουργείο Πολιτισμού

Αλέξη Αλέξη - Γραφείο Υπουργού

Ταχ. Κώδικας: 83 100 κ. Π. Γερουλάνου

Τηλέφωνο: 22733 50401,50403 -Γραφείο Υφυπουργού

Fax: 22730 25444 κ. Α. Γκερέκου

E-mail: nomarxis@samos.gr - Γενική Γραμματέα

κ. Λ. Μενδώνη

• Υπουργείο Μεταφορών –Υποδομών

και Δικτύων

-Γραφείο Υπουργού

κ. Ρέππα

-Γραφείο Υφυπουργού

κ. Σηφουνάκη

-Γενικό Γραμματέα Αιγαίου

&Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Δ. Χαλκιώτη

•Υπουργείο Οικονομίας,

Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Γραφείο Υπουργού

κ. Λ. Κατσέλη

ΚΟΙΝ:

Βουλευτή Σάμου

κ. Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκο

ΘΕΜΑ: «Φεστιβάλ Σάμου ¨Μανώλης Καλομοίρης¨»

Κάθε Καλοκαίρι, από το 1997 μέχρι σήμερα, γίνεται, αδιάλειπτα, στη Σάμο το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» με μουσικά, θεατρικά, εικαστικά και άλλα δρώμενα, στη μνήμη του μεγάλου Σαμιώτη μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη και υπέρ των Γραμμάτων και των Τεχνών στην Οικουμενική διάστασή τους.

Η ποιότητα και ευρύτητα των εκδηλώσεων έχει καταξιώσει το Φεστιβάλ αυτό σε Τοπικό, Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Μέχρι το 2003(Β΄ Προγραμματική Περίοδος) υπήρχε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ν.Α Σάμου (60.000 EURO),των Δήμων Πυθαγορείου Σάμου(3.000 EURO), Μαραθοκάμπου Σάμου (2.000 EURO) και των Υπουργείων Πολιτισμού(60.000 EURO),Αιγαίου( 45.000 EURO) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μέσω της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.»(30.000 EURO),ενώ μέχρι το 2001(Α΄ Προγραμματική Περίοδος) συμμετείχαν, εκτός των ανωτέρω, το Υπουργείο Ανάπτυξης με 18.000 EURO, οι Δήμοι Σαμίων, Καρλοβάσου, η Κοινότητα Βαθέος Σάμου και το Πνευματικό Ίδρυμα «Νικόλαος Δημητρίου» με 3.000 EURO, έκαστος.

Από το 2004 και μετά οι συμβάσεις αυτές δεν ανανεώθηκαν και το Φεστιβάλ συνέχισε με μεγάλη δυσκολία την πορεία του με χρήματα της Ν.Α Σάμου και χορηγίες των Υπουργείων Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για να μπορέσει να συνεχίσει με αξιοπρέπεια τις δράσεις του το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης»πρέπει να έχει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους, τουλάχιστο, 250.000 EURO.

Σας καλούμε σε συνυπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης ώστε το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» να συνεχίσει, απρόσκοπτα, το δρόμο του, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας τον Πολιτισμό, εγχώριο και ξένο, στα νησιά μας και εμπλουτίζοντας το τουριστικό μας προϊόν.

Το Αιγαίο και ιδιαίτερα η Σάμος ήταν ανέκαθεν κρίσιμο σταυροδρόμι λαών και Πολιτισμών και στις σημερινές συνθήκες της Παγκοσμιοποίησης πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί παγκόσμιο βήμα και γόνιμη μήτρα ιδεών, τέχνης και έκφρασης.

Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Ν. Κάρλας

Νομάρχης

Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών

Δεν υπάρχουν σχόλια: