Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΕΠΑΛ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ



ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Μαρίνα Κάττου πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ενημερωτική επίσκεψη στην Β΄ Τάξη του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εκδήλωση με τίτλο «Ας γίνουμε μια μέρα Ευρωβουλευτές» που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Σάμο με τη συμμετοχή μαθητών από τις Α΄ και Β΄ Τάξεις των Λυκείων. Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του ΕΠΑΛ συμμετείχαν και στην προηγούμενη εκδήλωση προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στόχο έχει την εξοικείωση με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. αλλά και την άσκηση του δημοκρατικού διαλόγου καθώς οι μαθητές καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που επιλέγεται κάθε χρονιά και να οργανώσουν νομοθετικές προτάσεις. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης θα είναι η ισότητα των δύο φύλλων και επομένως οι μαθητές καλούνται να εργαστούν πάνω στο θέμα και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για θέματα όπως η άρση των κοινωνικών στερεοτύπων, η καθιέρωση ισότητας στις αμοιβές των δύο φύλλων, θέματα κοινωνικής στήριξης, η ενδοοικογενειακή βία κ.α.

Οι μαθητές της Β΄Τάξης του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου αποφάσισαν να μετέχουν στην εκδήλωση κάνοντας μια τοπική έρευνα στην περιοχή τους και συγκεντρώνοντας στοιχεία που αφορούν τον χώρο της εργασίας αλλά και την ποσοστιαία κατανομή των δύο φύλλων στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Επίσης ανέλαβαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον αριθμό εκπροσώπησης κάθε φύλλου σε διευθυντικές θέσεις στα σχολεία της πόλης αλλά και στον αριθμό των καθηγητών ανά ειδικότητα και σε σχέση με την κάθε ειδικότητα. Τέλος αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με εργαζόμενους, ιδιοκτήτες μεγάλων εμπορικών καταστημάτων αλλά και τοπικούς άρχοντες σε σχέση με την ισόνομη εκπροσώπηση των δύο φύλλων στον τομέα της εργασίας αλλά και της πολιτικής. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους καθώς και οι προτάσεις τους με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξουν θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση «Ας γίνουμε μια μέρα Ευρωβουλευτές» που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου με αφορμή της Ημέρα της Ευρώπης που γιορτάζεται την ενάτη Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: