Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

• Δημοσιογραφικό Βραβείο του ΕΚ: ξεκινά η διαδικασία απονομής

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα απονεμηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά σε δημοσιογράφους που έχουν καλύψει σημαντικά θέματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή έχουν συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών οργάνων ή/και των ευρωπαϊκών πολιτικών.


Το Βραβείο έχει τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: τον γραπτό Τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Ο νικητής σε κάθε κατηγορία θα βραβευθεί με 5.000 ευρώ.Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά (ομάδα έως 5 ατόμων). Το έργο (κείμενο ή εκπομπή), με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα διαγωνιστούν, θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί ή μεταδοθεί μεταξύ της 1ης Μαΐου 2009 και της 31ης Μαρτίου 2010 σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι ενός κράτους μέλους της ΕΕ και εγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από την 15η Ιανουαρίου έως και την 31η Μαρτίου 2010. Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο του 2010.Η επιλογή των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Αρχικά οι εθνικές επιτροπές για την ανάδειξη των επικρατέστερων υποψηφίων, οι οποίες θα συγκροτηθούν σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποτελούνται από μέλη του δημοσιογραφικού κλάδου, θα επιλέξουν ένα εθνικό νικητή για κάθε κατηγορία. Στη συνέχεια, η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από εννέα μέλη, ήτοι τρεις ευρωβουλευτές και έξι εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κλάδου, θα επιλέξει τους τέσσερις νικητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόεδρος της ευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής απονομής θα είναι η Ρόδη Κράτσα (ΝΔ), η αρμόδια δηλαδή Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Αιτήσεις και κανόνες συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του βραβείου στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.eppj.eu/ (από τις 15 Ιανουαρίου)


Οι περσινοί νικητές προέρχονταν από τη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Αναλυτικά :

http://www.eppj.eu/view/el/introduction.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: