Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΣΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Σύμφωνα με μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις, κατά το διάστημα από Παρασκευή 22-01 μέχρι την Τρίτη 26-01-2010, θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα :

Άνεμοι : Από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής θα πνέουν στην περιοχή μας ισχυροί έως θυελλώδεις Νότιοι άνεμοι οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενούν και θα μετατρέπονται σε Βόρειους με την μεγαλύτερη ένταση κατά την Κυριακή και Δευτέρα.

Βροχές : Κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις που μπορεί να συνοδεύονται από καταιγίδες.

Παγετός : Από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες που θα κατεβαίνει και κάτω του μηδενός.

Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αντιμετώπιση των παραπάνω έντονων καιρικών φαινομένων να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του παγετού :

- Το Συνεργείο «ΟΕΥΟΔΟΣ» της Ν.Α. Σάμου :

Ø Να ενημερώνεται από την Αστυνομική Διεύθυνση για την κατάσταση του Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ø Να έχει σε 24ωρη βάση ετοιμότητα διασποράς αλατιού στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο. Νοείται ότι, η προληπτική διασπορά αλατιού στα επικίνδυνα σημεία, θεωρείται ως μέτρο αποτελεσματικό.

Ø Να έχει ετοιμότητα απομάκρυνσης ακινητοποιημένων οχημάτων εξ αιτίας του παγετού, εφόσον αυτή αποβλέπει στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου και τη αποφυγή κινδύνων τρίτων.

Ø Να διαθέτει τα απαραίτητα υλικά σημάνσεως και να τα τοποθετεί, όταν απαιτείται σε σημεία που να εξασφαλίζουν την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών.


Απο το Γραφειο Πολιτικης Προστασιας Νομαρχίας Σάμου
Ο Προισταμενος Κώστας Φωτοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: