Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Εγκαταλελειμμένο παραμένει το 'Ξενία' της Σάμου

Κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την κατάσταση του ιστορικού ξενοδοχείου "Ξενία" στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου, Βαθύ. Το ιστορικό ξενοδοχείο καταρρέει έχοντας μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αλλά και κίνδυνο για τους κατοίκους της πόλης, καθώς τμήματα του κτηρίου είναι έτοιμα να αποκοπούν και να πέσουν. Ο δήμος ζητά την παραχώρησή του κτηρίου για να το κατεδαφίσει, παραβλέποντας ότι εκκρεμεί ακόμη ο προσδιορισμός του κτηρίου ως διατηρητέου, όπως έχει ήδη συμβεί με τα "Ξενία" Μυκόνου, Καλαμπάκας, Πλαταμώνα, Παλιουρίου, Βυτίνας, Ηγουμενίτσας και Κοζάνης.

Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, στην οποία μεταβίβασε το κτήριο ο ΕΟΤ το 2002, επιδιώκει την ανακαίνισή του και την τουριστική εκμετάλλευσή του από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η νομαρχία επιδιώκει ανακαίνιση κι αξιοποίηση στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΤΑ και δήμου είναι μακρόχρονες και χωρίς αποτέλεσμα, με διαφωνίες για το ποσό που θα καταβάλει ο δήμος και τις υποχρεώσεις των δύο πλευρών. Η ΕΤΑ είχε μπει σε διαπραγματεύσεις για την κατεδάφιση του "Ξενία" κι είχε ζητήσει άδεια από την πολεοδομία, παρά τη σημερινή της θέση για ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Στο μεταξύ, τίποτα δεν έχει γίνει στον τομέα της επικινδυνότητας του κτηρίου, ενώ περιστασιακά ζουν στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο άστεγοι μετανάστες με προφανείς τους κινδύνους για τους ίδιους.

Κ. Π.


Εφημερίδα: Η ΑΥΓΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης 15-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: