Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ευχόμαστε να μην αφορά και την Σάμο....

Κέντρα κράτησης μη νόμιμων μεταναστών και πρόσληψη μεταφραστών έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

 Εικόνα:

Αναρτήθηκε: Τετάρτη 20/1/10 15:18
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Καπετάνη


Πρόσφατα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με δύο προσκλήσεις, προκήρυξε διαγωνισμούς συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που αφορούν στην υλοποίηση της δράσης των εθελούσιων επιστροφών, οι οποίες εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα 2009 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Ελλάδα.

Οι αλλοδαποί εφόσον το επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στην χώρα τους. Για να επιτευχθεί ο στόχος θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης στους αλλοδαπούς για την εθελούσια αποχώρηση τους.

Μέσα στο 2010 θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν Κέντρα Καταγραφής και Διαχείρισης Μη Νόμιμα Εισερχομένων Μεταναστών και συμπληρωματικών δομών φιλοξενίας.
Αρχικά θα λειτουργήσουν κέντρα στην επικράτεια όπου εντοπίζεται πρόβλημα αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Οι μετανάστες θα καταγράφονται, όσοι δικαιούνται άσυλο θα τους δοθεί και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται. Οι αποφάσεις για το δικαίωμα του ασύλου θα ληφθούν σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνώμων για το άσυλο.
Tέλος θα προσληφθούν 35 διερμηνείς και μεταφραστές, οι οποίοι θα απασχολούνται στα σημεία που θα καθοριστούν από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρόσληψη τους αφορά ένα πρόγραμμα 5 ετών (έως 2013). Για την υλοποίηση του έχει προωθηθεί η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση στο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

www.newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: