Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

«Ασφαλές Διαδίκτυο»

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σεσυνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας τηςΑ/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Πέλλη Πaππά πραγματοποίησαν, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ενημερωτική επίσκεψη με θέμα το «Ασφαλές Διαδίκτυο» στο Δημοτικό Σχολείο Βουρλιωτών. Στην διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση για τους κινδύνους του Διαδικτύου αλλά και για τις πληροφορίες και τις γνώσεις που μπορούμε να αποκομίσουμε μέσα από την ορθή χρήση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει το Διαδίκτυο. Εξηγήθηκε στους μαθητές ότι οι πληροφορίες δεν είναι πάντα ακριβείς ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι δεν θα πρέπει να δίνονται προσωπικές πληροφορίες.
Στους μαθητές διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και
CD με οδηγίες και παιδαγωγικά παιχνίδια από τον ελληνικό κόμβο ασφαλούς διαδικτύου και την ιστοσελίδα www.saferinternet.gr. Επίσης στην διάρκεια της επίσκεψης οι 17 μαθητές του σχολείου χρωμάτισαν και κατασκεύασαν σελιδοδείκτες πάνω στους οποίους αναγράφονταν οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: