Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σε επιφυλακή οι... επενδυτές: Πωλούνται 939 στρέμματα στην Σάμο…


Γράφει η : Πάτρα Ελευθερίου
Αναρτήθηκε: Τετάρτη 27/1/10 10.15


Προς πώληση 939 στρέμματα στη μεσαία χερσόνησο ανατολικά του Δήμου Βαθέος Σάμου, από την ΚΕΔ..

Σύμφωνα με προγραμματισμό της ΚΕΔ, στόχος είναι να παραχωρηθούν τέσσερα ακίνητα «με ειδικό τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά» σε ελληνικά νησιά.

Μεταξύ αυτών είναι παραλιακή έκταση 939,125 τ.μ., η οποία βρίσκεται ανατολικά του Δήμου Βαθέος στην περιοχή «Αγία Παρασκευή-Νησί».
Η περιοχή ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου..

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, είχε προαναγγείλει της παραχωρήσεις της δημόσιας περιουσίας για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος, κατά την ομιλία του, στο Ζάππειο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Βάση του νόμου 3389/2005 για τις «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΦΕΚ Α΄232/22-9-2005) και την τροποποίησή του με το Νόμο 3483/2006,ΦΕΚ Α 169/7.8.2006 η ΚΕΔ, μπορεί να προχωρήσει στην πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων, ώστε να αναπτυχθούν πολύμορφες επενδύσεις (ξενοδοχειακές, εμπορικές, κ.άλ.) είτε από τους ίδιους τους ιδιώτες ,είτε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Ιδιωτικού Φορέα).

Στο σχετικό νόμο αναφέρονται τα εξής: « Ο νόμος ρυθμίζει τη διαδικασία σύναψης και τη λειτουργία των Συμβάσεων Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την εκτέλεση έργων ή την παροχή υπηρεσιών συνολικού προϋπολογισμού μέχρι διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.
Ένα νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, («Ιδιωτικός Φορέας») μπορεί να συνάψει Σύμβαση ΣΔΙΤ με ένα «Δημόσιο Φορέα» (το Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΔΔ ή ανώνυμες εταιρίες που ανήκουν αποκλειστικά στους παραπάνω φορείς).

Ο Ιδιωτικός Φορέας συμβάλλεται μέσω μιας ανώνυμης «Εταιρείας Ειδικού Σκοπού» που συνιστάται αποκλειστικά για τους σκοπούς της Σύμπραξης.
Με τη Σύμπραξη ο Ιδιωτικός Φορέας αναλαμβάνει, έναντι ανταλλάγματος που καταβάλλει είτε ο Δημόσιος Φορέας είτε οι τελικοί χρήστες, ουσιώδες μέρος των κινδύνων που συνδέονται με την εκτέλεση του έργου ή την παροχή των υπηρεσιών που συνιστούν το αντικείμενό της».

Μέσω της ΚΕΔ, προγραμματίζεται να βγουν στο «σφυρί» 65 ακίνητα (από οικόπεδα έως μεγάλες εκτάσεις) η συνολική έκταση των οποίων υπολογίζεται σε 3,5 εκατομμύρια στρέμματα ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα ανέρχονται σε 1 με 1,5 δις. Ευρώ!

www.newstrap.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: