Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

19-1-2010 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΟ1 !!! ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΛΑΜΗ

ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ "ΜΠΛΑΜΗ" ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:


Πριν από λίγες ημέρες ο Νομάρχης Σάμου κ. Μανώλης Κάρλας συναντήθηκε (13-1-2010) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Οικονομίδη σχετικά με το έργο της κατασκευής της γέφυρας του Μπλάμη κοντά στην περιοχή Κέδρος.
Ένα έργο που έχει προκαλέσει αρκετές διαμαρτυρίες για τον τρόπο εκτέλεσης και έχει γίνει και σχετική αναφορά σε δημοσιεύματα του τύπου (εφημερίδα "ΒΙΓΛΑ").
Ο κ. Νομάρχης έκανε την εκτίμηση στον Γενικό πως σε 15 ημέρες το έργο έχει την δυνατότητα να τελειώσει και συζήτησε σχετικά με την χρηματοδότησή του, όπως και άλλων έργων που γίνονται στον Νομό.

Το έργο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε είναι μήκους 60 μέτρων και με βάση τον προϋπολογισμό του, θα στοιχίσει 1.700.000 Ευρώ.

Χθες το πρωί δεχτήκαμε καταγγελία - αναφορά, από ιδιώτη διερχόμενο οδηγό αυτοκινήτου από την περιοχή, πως το έργο έχει πολύ μεγάλη αστοχία και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος που κατασκευάστηκε!

Ο καταγγέλλων μας δήλωσε την ιδιότητά του που ήταν πάρα πολύ σχετική με το αντικείμενο των δημοσίων έργων και έτσι είχε ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή του η αναφορά!!!


Πράγματι πήγαμε εκεί και διαπιστώσαμε πως στην κατεύθυνση προς το Καρλόβασι και συγκεκριμένα στην μια βάση ακριβώς της γέφυρας, έχει δημιουργηθεί "κοιλιά" αφού σύμφωνα με τα πιθανολογούμενα στοιχεία, έχουν τοποθετηθεί μέσα στα μπετά, μικρής κλίμακας και βαθμίδας μπετόβεργες!!!

Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το εξετάσουν οι ειδικοί και φυσικά πριν ακόμη παραληφθεί το έργο αυτό και δοθεί και στην κυκλοφορία!

Είναι ένα έργο με φορέα υλοποίησης το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση και βέβαια έχει στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


Όπως επίσης αν φυσικά έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ζητηθούν και περαιτέρω ευθύνες για τους επιβλέποντες και τους κατασκευαστές.


Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες...




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...μικρής κλίμακας και βαθμίδας μπετόβεργες..."
Μας την έφτιαχες πάλι την μέρα Μεγάλε!

Ανώνυμος είπε...

Τιηταν αυτο παλι ρε φιλεεεε. θα το παραλβει αυτο το υπεχωδε; υπαρχουν αξιλογοι τεχνικοι εδω να κανουν τετοια μεγαλα εργα; ειναι δυνατον;

Ανώνυμος είπε...

Και εσυ Μεγάλε, μας την "εφτιαχες" την μέρα!
ΧΙ χι χι

Ανώνυμος είπε...

Eπιβλέπων είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ, μηχανικός απο την Αθήνα. Δεν νομιζω οτι θα ερθει να παραλαβει έργο με αστοχίες....Αυτό που δείχνετε στις φωτο δεν ειναι κοιλιά! είναι στράβωμα απο το καλούπι και δεν έχει καμία επίπτωση στην κατασκευή

Alexandros είπε...

To άρθρο βρίθει ανακριβειών. Το διάβασα και πονέσανε τα μάτια μου, αδερφέ. Δεν μπορώ να στα αναλύσω ένα-ένα αφενός διότι πρέπει να γράφω πολλή ώρα αφετέρου διότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις. Μπορείς καλύτερα..

Ανώνυμος είπε...

Όντως το κείμενο περιέχει ανακρίβειες, απαράδεκτες "τεχνικές" περιγραφές και "αναλύσεις" και φυσικά καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

sta symperasmata file mou pou thelei na katalixei o dimosiografos tis plakas... pou nomizei oti trome koutoxorto!! alla pou einai na apantisei?? afantos!!!
na po omos kati? den rixno to ftaiximo se auton... autos kala kanei kai ta grafei, exei tous logous tou! emeis oi m....... pou ton diabazoume ftaime!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ & ΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΛΑΣ!
ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ
ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΠΥΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΚΑ.
ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΙΣΣΗ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ