Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Σάμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14-12-2009 η προγραμματισμένη και εξ αναβολής σύσκεψη φορέων με θέμα τον κεντρικό προγραμματισμό των Πολιτιστικών εκδηλώσεων στη νήσο Σάμο.

Παρέστησαν ο Νομάρχης ως πρόεδρος του Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», τα μέλη του Οργανισμού Πολιτισμού της Νομαρχίας (ΟΠΟΝΑΣ) κ.κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης και Άγγελος Ρήγας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Βαθέος κ. Εμμανουήλ Φραντζής και η εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτισμού Πυθαγορείου και του Φεστιβάλ «Ηραία –Πυθαγόρεια» κ. Σούλα Κοτίτσα.

Αποφασίστηκε η σύσταση εφταμελούς συντονιστικής επιτροπής με έναν εκπρόσωπο της Νομαρχίας ως Πρόεδρο και μέλη από ένα εκπρόσωπο του Οργανισμού Πολιτισμού κάθε Δήμου, ένα εκπρόσωπο από το «Φεστιβάλ Μανώλης Καλομοίρης» και ένα εκπρόσωπο από το Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια».

Σκοπός της επιτροπής είναι η επίτευξη συμφωνίας για την μη επικάλυψη των μεγάλων εκδηλώσεων στο νησί, μέσα από την καλή θέληση και τη συνεργασία και τον σεβασμό των μεγάλων Εθνικών και Θρησκευτικών εορτών που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να μετατεθούν.

Αποφασίστηκε ότι πρέπει κατ΄αρχήν να γίνει συνεννόηση σε επίπεδο κάθε Δήμου ανάμεσα στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και στους διαφόρους Πολιτιστικούς, Εξωραϊστικούς, αθλητικούς κλπ. Συλλόγους και Φεστιβάλ.

Η συντονιστική επιτροπή θα ανοίξει σελίδα στο διαδίκτυο όπου θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις και να δεσμεύουν ημερομηνίες οι Δήμοι μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Έτσι από την 1η Μαΐου θα έχουμε την εικόνα των εκδηλώσεων σε όλο το νησί.

Αν κάποιος θελήσει μετά την 1η Μαΐου να αλλάξει ημερομηνία ή να προσθέσει κάποια ή κάποιες εκδηλώσεις πρέπει να συνεργαστεί με την Επιτροπή και να πάρει την έγκρισή της.

Παράλληλα με την ανάρτηση του προγράμματος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων στο διαδίκτυο η Επιτροπή θα το εκδώσει και σε καλαίσθητο φυλλάδιο που θα διατίθεται στα πρακτορεία, τα τουριστικά γραφεία, στους Δήμους και σε χώρους συνάθροισης κοινού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: