Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Τους στήριξε με τη ψήφο τους ο κόσμος για αρκετά χρόνια, ότι ειχαν να δώσουν το έδωσαν, ώρα να παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέους ανθρώπους στη Σάμο.


Λιμάνι Σάμου


Όταν η αυτοδιοικητική σκέψη των αιρετών , της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ,του Δήμου Βαθέος, αντί να είναι οραματική και προωθητική ,δυστυχώς έπεται της εξ αντικειμένου συντηρητικής και βραδύνουσας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , και όταν η αξία και η μοναδικότητα της πόλης της πρωτεύουσας του Νησιού έχει απαξιωθεί πλήρως τότε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Αλλάζεις σελίδα και προχωράς, αν θες να ελπίζεις. Πολύ δε περισσότερο όταν έχουν ρευστοποιηθεί λέξεις και ιδέες ,όπως όραμα, ανθρώπινη πόλη, νέα αντίληψη ,πράσινη οικονομία, ποιότητα ζωής κλπ. Για όσους δεν κατάλαβαν περιμετρικός ,περιβαλλοντική υποβάθμιση, βιολογικός ,εμπορικός λιμένας, και πολλά άλλα έβαλαν οριστικό τέλος στην ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρει σύντομα η πόλη να βρει τη πρόοδο της .

Αντί να κινηθούν όλοι οι πολιτικοί της Σάμου προς την κατεύθυνση της εφαρμογής ειδικών αναπτυξιακών μέτρων για το νησί, ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, συμμετέχουν σε συνεδριάσεις και χάνεται πολύτιμος χρόνος για άλλα θέματα.

Εμφανής η προσπάθεια του Νομάρχη να απεμπλακεί από αυτή τη συντηρητική βραδύνουσα ανάπτυξη που τον διακατέχει ,εκ των υστέρων και κατόπιν πιέσεων, και αυτών έξω από θεσμικά κέντρα ,παρακολουθεί τις εξελίξεις δίχως να μπορεί να αντιδράσει. Δέσμιος στα χέρια της συμπεριφοράς ορισμένων υπαλλήλων ,της γραφειοκρατίας, της μονιμότητας ,του κάνουμε ότι μας αρέσει και σε κανένα δεν δίνουμε λόγο και αναφορά.

Θέματα διαφάνειας ,διαχείρισης χρημάτων, δεν φτάνουν ποτέ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι μαθαίνουν για επιστολές και ταξίδια υπαλλήλων σε εκθέσεις της Τουρκίας από τα στόματα των έστω και λίγων δημοσιογράφων που δεν νταραβερίζονται με την εξουσία.

Η κατεδάφιση ενός αυθαίρετου εκτρώματος απομεινάρι της χουντικής «αισθητικής» θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Το ΞΕΝΙΑ λαμπρό παράδειγμα .

Και εδώ κοιμήθηκαν όλοι οι πρώην Δήμαρχοι και ας το παραδεχτούν .Ας το παραδεχτούν και όσοι διετέλεσαν Νομάρχες και Βουλευτές. Μπορεί να είχαν πρόθεση καλή αλλά δεν φτάνει. Οδήγησαν τη πρωτεύουσα σε <<μακαρία οδό>>.

Το Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι για τα <<ψηφαλάκια>> ,η πεπονόφλουδα του μεταπτυχιακού στη πρωτεύουσα ποτέ δεν εφαρμόστηκε, τα εκατομμύρια που έπεσαν για τον εμπορικό λιμένα αποδείχτηκε ότι έπεσαν για άλλους λόγους ,ο περιμετρικός της πόλης σύμφωνα και με δηλώσεις του πρώην Περιφερειάρχη ήταν ένα λάθος,.

Όραμα και προοπτική ανάπτυξης κοντόφθαλμα ,ένα σχέδιο πόλης που και αυτό σταματάει κάπου εκεί στο Νοσοκομείο της Σάμου ,προοπτική επέκτασης του ανύπαρκτη με αποτέλεσμα ο καθένας να χτίζει όπου θέλει και όπως τον βολεύει ,ειδικά αν εργάζεται και σε καμία δημόσια υπηρεσία εκεί δεν ισχύει τίποτα,.

Ποιος Δήμαρχος πρόβλεψε να υπάρχει εύκολη προσβασιμότητα στο Νοσοκομείο ;

Ποιος Δήμαρχος προέβλεψε να μπορούν να κατευθύνονται τα οχήματα άνετα προς τον Κότσικα;

Ποιος Δήμαρχος προέβλεψε τα λεωφορεία για τη μεταφορά των τουριστών

να μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τους Τουρίστες στο Καλάμι;

Ποιος Δήμαρχος προέβλεψε αλλά και έφερε εις πέρας την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων;

Αυτά και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα της πόλης, που με τη παραμικρή βροχή ο παραλιακός δρόμος γίνεται ένα με τη θάλασσα..

Το σίγουρο είναι ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Αρκετά χρόνια ο κόσμος τους στήριξε με τη ψήφο τους ,τους τίμησε.

Ήρθε η ώρα να παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέους ανθρώπους, δηλαδή η Αμερική έχει για Πρόεδρο της ένα 45 άχρονο και στη Σάμο ο ένας πολιτικός θα διαδέχεται τον άλλο στις καρέκλες; Από τον Δήμο στη Νομαρχία από τη Νομαρχία στη Βουλή και από τη Βουλή στη Δημαρχία μέχρι τα βαθιά γεράματα;

Αλλά είπαμε, αντί να γίνεται σπατάλη χρόνου και δυνάμεων αλλά και υστεροφημίας , για να καλύπτεται η ανεπάρκεια και η Νομαρχιακή αυτοδιοικητική ξηρασία, και αντί κάποιοι να τα βάζουν με τους πολίτες για την αυτονόητη θέση τους σε πολλά θέματα ας αναλάβουν τις ευθύνες του στείρου και αδιέξοδου τακτικισμού της, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αρχής .

Η στάση των δημοτών και των νέων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στα κοινά είναι καλή ένδειξη


Δεν υπάρχουν σχόλια: