Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Αστυνομικοί Σάμου: "...ζητάμε βοήθεια"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Εμείς τα μέλη του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου που αποτελούμε το 99% των υπηρετούντων στο Νόμο της Σάμου στέλνουμε με τη παρούσα επιστολή ένα μήνυμα αγωνίας και έντονου προβληματισμού. Αγωνίας για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και έντονου προβληματισμού για το αξιόπιστο των παρεχομένων από εμάς υπηρεσιών. Ζούμε σε έναν ακριτικό, αποκεντρωμένο νομό ο οποίος έχει πολύ χαμηλούς δείκτες εγκληματικότητας σίγουρα και χάρη στη συμβολή των μελών του σωματείου μας. Η προσπάθεια αυτή είναι καθημερινή και διαρκής. Όμως η μείωση του προσωπικού είναι δραματική.


Το νέο οργανόγραμμά μας προβλέπει 241 άτομα από τα οποία όμως είναι τοποθετημένα στο νομό 189. Με διάφορες αποσπάσεις σε νευραλγικές υπηρεσίες τα άτομα που υπηρετούν στα Τμήματα του νομού είναι 156. Τα 156 άτομα αυτά είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν ένα οργανόγραμμα τάξης, τήρησης της ασφαλείας και προστασίας των πολιτών για 241 άτομα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι καλείται το 70% περίπου των υπηρετούντων να καλύπτει τη δουλειά και τις υποχρεώσεις του 100%. Με την άμεση λειτουργία του κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών από αυτά τα 156 άτομα θα διατεθούν άλλα τουλάχιστον 21 άτομα για τη φύλαξη του ημερησίως.

Επομένως και μετά από αυτό θα απομείνει το 55% περίπου των υπηρετούντων να καλύπτει τις υπηρεσίες του νομού. Αρχίζουν πλέον και περιορίζονται νόμιμα ρεπό και άδειες των μελών του σωματείου. Η κόπωση του προσωπικού τόσο από συνεχείς υπηρεσίες όσο και από υπερωρίες (χωρίς χρηματική αποζημίωση) για να παράγεται η επιπλέον εργασία που πρέπει να αποδοθεί χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, είναι απίστευτη. Τα μέλη του σωματείου μας επιφορτισμένα με την τήρηση της τάξης και τη προστασία του πολίτη από έκνομες ενέργειες γνωρίζουν ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία πλήρους εκτελέσεως των καθηκόντων τους λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών της έλλειψης προσωπικού.
Η κόπωση του προσωπικού και η ψυχική και σωματική καταπόνηση του από τις συνεχείς υπηρεσίες είναι δεδομένη. Προσπαθούμε πλέον με τις ελλείψεις που υπάρχουν να αποδώσουμε αλλά αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως όλες τις υποχρεώσεις.
Η Διεύθυνση έχει κινηθεί εγγράφως για την περαιτέρω επάνδρωση των δυνάμεων μας χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Η αστυνομία λόγω ελλείψεως αντίστοιχων σωμάτων είναι επιφορτισμένη τόσο με το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, με το έργο της Δικαστικής Αστυνομίας και με το έργο των Συνοριοφυλάκων με τις πολυπληθείς καθημερινές αφίξεις-ορδές λαθρομεταναστών (αφίξεις 2005: 511, αφίξεις 2006: 1638 αφίξεις 2007 : 4883, αφίξεις 2008 : 9413 και από τις αρχές του 2009 έως τέλος Νοεμβρίου 7928 αφίξεις στο Νομό), την αναζήτηση-σύλληψή τους με τις πιο αντίξοες συνθήκες πολλές φορές στα βουνά, την μεταφορά τους στο Γ.Ν. Σάμου για τις απαιτούμενες εξετάσεις, την φύλαξή τους στο Κέντρο Λαθρομεταναστών (για τους οποίους γνωρίζουμε ότι ο Εισαγγελέας Εφετών απεφάνθη ότι είναι κρατούμενοι), την φύλαξη αρρώστων λαθρομεταναστών – κρατουμένων στο Νοσοκομείο Σάμου.
Το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών λειτουργεί χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση πόρων για τη προκήρυξη των θέσεων των Συνοριοφυλάκων δημιουργώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της αστυνομίας στις πόλεις μας και δίπλα στους πολίτες. Μειώνεται δραματικά ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη της αποτελεσματικής φύλαξης των πόλεων. Από την Πέμπτη 29/11/2007 που άνοιξε το κέντρο αντί των απαιτούμενων 241 αστυνομικών για τη φύλαξη του νομού υπάρχουν 135.

Με τη παρούσα επιστολή σας καλούμε όπως:

· ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ την πίστωση των θέσεων Συνοριοφυλάκων για το κέντρο λαθρομεταναστών της Σάμου ΑΜΕΣΑ καθώς και την απόσπαση Συνοριοφυλάκων στις θέσεις αυτές μέχρι να καλυφθούν οργανικά με τις νόμιμες ενέργειες.

· ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ μαζί μας την επάνδρωση των τμημάτων του νομού με αστυνομικούς ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του νομού.

· Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την κατανόηση σας και την συμπαράστασή σας στους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του τόπου σας και τόπου μας. Ο Έλληνας Αστυνομικός που σέβεται και προστατεύει τον ακριτικό Νομό της Σάμου ζητά έμπρακτη βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: