Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Πιπιλή επισήμανε πως παρά την από δεκαετίας ύπαρξη νόμου, που ορίζει για τους αιρετούς άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι προέρχονται απ’ τον δημόσιο τομέα, να επιλέγουν ανάμεσα στην είσπραξη των εξόδων παράστασης της θέσης τους και στη συνέχιση της μισθοδοσίας τους από το Δημόσιο, στην πράξη, η εφαρμογή του νόμου διαρκώς μετατίθεται και παραπέμπεται σε κάποιο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί.
Η κ. Πιπιλή υπενθύμισε τα ιδιαίτερα υψηλά έξοδα παράστασης, που καταβάλλονται στους νομάρχες και τους δημάρχους των μεγάλων δήμων, πλέον των εξόδων, που καλύπτει εκ προοιμίου η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τους αιρετούς άρχοντες. Την ίδια ώρα, «όσοι απ’ αυτούς προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα αν είναι επικεφαλής μεγάλων ΟΤΑ, αδυνατούν να συνεχίσουν και την ιδιωτική τους εργασία, οπότε προκύπτει παραβίαση της συνταγματικής ισονομίας», σημείωσε η βουλευτής.
«Επειδή έχουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και γίνονται περικοπές στον προϋπολογισμό για τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο, θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση από την κυβέρνηση κι απ’ όλους εμάς, να πούμε να σταματήσει αυτή η διπλομισθία, γιατί ο Καποδίστριας μπορεί να αργήσει», κατέληξε η κ. Πιπιλή.
«Η ερώτηση είναι καίρια για ένα ζήτημα, που χρονίζει αδικαιολόγητα για μία δεκαετία», συμφώνησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας, και κατέληξε: «Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι πηγαίνουμε στη νομοθετική ρύθμιση της νέας διοικητικής διάρθρωσης της χώρας, με δεδομένο ότι θα έχουμε ισχυρότερους, μεγαλύτερους δήμους, με αυξημένα καθήκοντα των δημάρχων, με αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Εκεί θα πρέπει να δούμε και το θέμα, που θίγετε, ώστε να οδηγηθούμε σε μία οικονομική αποζημίωση αντίστοιχη προς τις ευθύνες των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και να σταματήσει το σημερινό καθεστώς, όπου παράλληλα υπάρχει ο μισθός και τα έξοδα παράστασης. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη αυτή τη χρονική στιγμή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου