Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

«Μια παρέα.. με καρδιά»

Επισκέψεις σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία της Σάμου θα πραγματοποιήσει η συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων κ. Λήδα Βαρβαρούσι την Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Η επίσκεψη της κας Βαρβαρούση οργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου και την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Μαριούκλα Κατερίνα. Η γνωστή συγγραφέας θα επισκεφθεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος και τα Δημοτικά Σχολεία Βουρλιωτών, Αγίου Κωνσταντίνου και Κοκκαρίου. Στην διάρκεια των επισκέψεών της θα παρουσιάσει στους μαθητές το βιβλίο με τίτλο «Μια παρέα.. με καρδιά» το οποίο έχει γράψει και εικονογραφήσει και το οποίο έχει εκδοθεί με χρηματοδότηση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στη διάρκεια των επισκέψεων το παραμύθι θα διανεμηθεί στους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο "Μια παρέα….. με καρδιά" είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο παραμύθι που έχει σαν σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων, σεβασμού της διαφορετικότητας και προώθησης ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εξοικειωθούν με τις αξίες του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρεται στο ταξίδι του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη με στόχο να σώσει την κόκκινη φυλακισμένη καρδιά και με συμμάχους όλα τα ζωάκια της Ευρώπης που ξεπετάγονται από τις σελίδες διαφόρων παραμυθιών. Είναι μια μαγική περιπέτεια που μεταφέρει βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ιδέας: ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία, και συναδελφικότητα για την επίτευξη του κοινού σκοπού.

Το ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο: εμπόδια, αναποδιές και αινίγματα ταλαιπωρούν τους μικρούς πρωταγωνιστές μας χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διασκεδαστικές στιγμές. Όλοι όμως με την ιδιαιτερότητά τους, με θάρρος και αποφασιστικότητα, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις αναποδιές, ζώντας μοναδικές εμπειρίες. Με ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένα υλικά, διασχίζουν ποτάμια, δάση, θάλασσες, ενώ συναντάνε βασίλισσες, δράκους και καρχαρίες μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Η συναρπαστική αυτή ιστορία συμπληρώνεται από πλούσια, ζωηρή, εικονογράφηση.

Το παραμύθι μεταφέρει τις βασικές αρχές της ΕΕ ενώ η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ότι κυκλοφορεί και σε σύστημα Μπράιγ και διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961.Αποφοίτησε από τη σχολή εφαρμοσμένων καλών τεχνών Βακαλό. Εργάστηκε σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες ως καλλιτεχνική διευθύντρια δημιουργικού, όπου και ανέλαβε διεθνείς καμπάνιες.

Βραβεύτηκε με “Πρώτο βραβείο” στα Φεστιβάλ διαφήμισης 1990 και 1993.

Από το 1996 ξεκίνησε να εικονογραφεί και να γράφει παιδικά βιβλία. Έχει γράψει 15 βιβλία και εικονογραφήσει 150. Σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το 2006 εικονογραφεί το βιβλίο της “Γλώσσας” της Α΄δημοτικού και το “Λεξικό” για τις Α’, Β’ και Γ’ δημοτικού. Το 2007 τιμάται με "Πρώτο διεθνές βραβείο εικονογράφησης" για το βιβλίο της “Ένα σκουλήκι με φτερά” της σειράς της “Τρελοδαγκωνίτσες”, από το South East Europe Children Literature Center ( Σόφια, Βουλγαρίας). Το 2009 σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα γράφει και εικονογραφεί το βιβλίο "Μια Παρέα με Καρδιά".

Συνεργάζεται επίσης με το ΕΚΕΒΙ, δήμους, βιβλιοθήκες, μουσεία και σχολεία, όπου παρουσιάζει τα βιβλία της σε παιδιά και προωθεί τη φιλαναγνωσία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Παιδικού Βιβίου (ΙΒΒΥ) και της Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: